22/3/17

Έναρξη παραγωγής για το Νέο Opel Insignia ...


Επένδυση άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ στην προετοιμασία παραγωγής 
Ένα λευκό περλέ Insignia Grand Sport πρωταγωνιστεί σε εκδήλωση των εργαζομένων
Ο Dr. Neumann εκθειάζει τις προσπάθειες και τονίζει τη σημασία του Insignia

Μία νέα εποχή ξεκινά σήμερα στο εργοστάσιο της Opel στο Rüsselsheim. Το πρώτο Insignia Grand Sport που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία πελάτη, πέρασε επίσημα από τη γραμμή παραγωγής την Τρίτη. «Περιμέναμε με ανυπομονησία  αυτή την ημέρα, εδώ και αρκετό καιρό. Η νέα ναυαρχίδα μας τελικά έφτασε. Είναι μία σημαντική μέρα για την Opel και το Rüsselsheim,» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann σε εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη παραγωγής της δεύτερης γενιάς Opel Insignia. Επενδύσαμε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ μόνο στην προετοιμασία για την παραγωγή της νέας ναυαρχίδας μας.» Ένα Insignia Grand Sport σε λευκή περλέ απόχρωση με δίλιτρο diesel κινητήρα 170 hp συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα στο τέλος της γραμμής παραγωγής.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμβουλίου Εργαζομένων, Uwe Baum, δήλωσε: «Η ομάδα του Rüsselsheim έχει αποδείξει για μία φορά ακόμα ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα ομαλό ξεκίνημα παραγωγής, για την κατασκευή εξαιρετικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιό μας. Το Συμβούλιο Εργαζομένων επιθυμεί σήμερα να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα, επειδή το νέο Insignia είναι ένα σημαντικό κομμάτι του μέλλοντος της Opel, που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή αυτών των συναδέρφων.»
Ο Dr. Karl-Thomas Neumann εκθείασε επίσης το έργο όλης της ομάδας στο εργοστάσιο του Rüsselsheim και πρόσθεσε: «Η νέα ναυαρχίδα της Opel είναι βασικό στοιχείο της προϊοντικής μας επέλασης, που θα κορυφωθεί με επτά νέα μοντέλα μόνο φέτος.» 
Ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Michael Lewald ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες στα πλαίσια της προετοιμασίας για το ξεκίνημα της παραγωγής. «Η ομάδα μας έκανε εξαιρετική δουλειά και τα κατάφερε θαυμάσια στο περίπλοκο εγχείρημα. Είμαι περήφανος για τη νέα μας ναυαρχίδα και την απόδοση της ομάδας μας στο Rüsselsheim.»


Το σύστημα παραγγελιών για τα νέα Insignia Grand Sport και Sports Tourer άνοιξε στις 16 Φεβρουαρίου. Τα πρώτα τρία αυτοκίνητα παραγωγής προορίζονται για την Πολωνία, τη Δανία και τη Γερμανία. Η νέα ναυαρχίδα της Opel γιόρτασε πρόσφατα την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το αυτοκίνητο αναμένεται στις εκθέσεις των Διανομέων από φέτος το καλοκαίρι.
Ο Dr. Neumann πιστεύει ότι η νέα έκδοση της ναυαρχίδας της Opel θα συνεχίσει την επιτυχία της προκατόχου της. Έχουν πουληθεί συνολικά 940.000 οχήματα της πρώτης γενιάς Insignia – Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2009. Πρόκειται για το 4ο σε πωλήσεις μοντέλο της Opel.
Βασισμένο σε μία νέα αρχιτεκτονική, το νέο Insignia είναι έως 200 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, χαμηλότερο και πιο ευρύχωρο εσωτερικά. Η σχεδίασή του συνδυάζει σπορ στυλ και κομψότητα. Αξιοσημείωτη τεχνολογική καινοτομία είναι το ευφυές σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) σε κάθε τροχό σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το νέο Insignia διαθέτει επίσης ποικίλα συστήματα υποστήριξης οδηγού που συμβάλλουν στην ασφάλεια και κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ξεκούραστη, όπως η δεύτερη γενιά του συστήματος προβολέων IntelliLux LED® matrix, το Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control - ACC) και το ενεργό Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (active Lane Keep Assist).