7/9/16

Ο Αντιπρόεδρος της SEAT τιμήθηκε με το Eurostars award ...


Στον Dr. Andreas Tostman, Αντιπρόεδρο της SEAT για την παραγωγή, απονεμήθηκε από το διακεκριμένο περιοδικό Automotive News Europe, το Eurostars award στην κατηγορία Manufacturing Executive, σε αναγνώριση της επαγγελματικής του καριέρας ως εξέχων στέλεχος μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας αυτοκινήτων στον τομέα της παραγωγής.
O Dr. Andreas Tostman, Αντιπρόεδρος της SEAT για την παραγωγή από το 2011, είναι υπεύθυνος για τα τρία εργοστάσια της εταιρείας στην Ισπανία – SEAT Martorell, SEAT Barcelona και SEAT Components – ενώ έχει επίσης αναλάβει πολλές διεθνείς θέσεις εντός του Ομίλου Volkswagen.
Κατά την βράβευσή του ο Dr. Tostman εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του για την αναγνώριση αυτή, η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας αφοσιωμένης ομάδας, που επέτρεψε στη SEAT να αυξήσει τη παραγωγή στο εργοστάσιο στο Martorell κατά 60% τα τελευταία 6 χρόνια ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και της ποιότητας των οχημάτων της. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για μία συνεχιζόμενη αύξηση της ποιότητας και όλων των δεικτών παραγωγικότητας, παράλληλα με σεβασμό προς το περιβάλλον».
Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell διακρίθηκε με το Lean award το 2013 και το Lean & Green Management award το 2015 και αναγνωρίστηκε ως το πιο αποτελεσματικό εργοστάσιο σε επίπεδο παραγωγής και management της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ομοίως, φέτος το εργοστάσιο SEAT Components έλαβε το βραβείο Industrial Excellence Award στην Ισπανία. Τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ σε βελτιστοποίηση περιβαλλοντικών επιδόσεων και επενδύει συστηματικά  στο Ecomotive Factory Programme που αποσκοπεί στην βελτιστοποίηση των πόρων της μάρκας.
Το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell κατέχει τη πρώτη θέση στην Ισπανία σε επίπεδο παραγωγής. Το 2015 η SEAT κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο παραγωγής από το 2001, με ποσοστό ανάπτυξης 7,8% και η χρονιά έκλεισε με παραγωγή συνολικά 477.077 οχημάτων. Στο Martorell κατασκευάζονται το SEAT Ibiza και Leon καθώς και το Audi Q3, το μοναδικό premium όχημα που παράγεται στην Ισπανία.
Βιογραφικό Dr. Andreas Tostman
Με PhD στη Μηχανολογία, ο Dr.Andreas Tostman εντάχθηκε στη Volkswagen το 1990 στο Group Product Planning area. Από το 1994 ήταν υπεύθυνος στο  Powertrain System Planning area στη Volkswagen Mexico. Ανέλαβε την ευθύνη για τον τεχνικό σχεδιασμό του έργου και το management του Powertrain System project για τον Όμιλο Volkswagen το 1995. Το 1998 έγινε Production Manager στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Salzgitter (Γερμανία) και τρία χρόνια αργότερα προήχθη σε Factory Director. To 2004 έγινε Managing Director της Volkswagen South Africa, όπου παρέμεινε μέχρι το 2007 όταν και διορίστηκε Chairman of the Board of Volkswagen Slovakia. Από το 2011 κατέχει τη θέση του SEAT Executive Vice-president for Production.