Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου - Ανακεφαλαίωση ...


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου, έναν αγώνα που οργάνωσε η Α.Λ.Μ.Α. Αιγίου. Η επιλογή του πεδίου των μαχών ήταν η κατηφορική ΕΔ Φτέρη, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο φορές. Η καιρικές συνθήκες ήταν άψογες και ο δρόμος είχε πολύ καλή πρόσφυση λόγω του ότι ξεπλύθηκε από την βροχή των προηγούμενων ημερών, γι αυτό και οι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν υψηλού επιπέδου. Ο αγώνας προσμετρούσε στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Πελοποννήσου. Μεγάλοι νικητές του αγώνα ήταν οι NIKON με τον Ανδριανόπουλο Γρηγόρη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, η οποίοι και στα δύο περάσματα σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο Τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο ΚΤΕΟ της Autovision του Αιγίου, όπου ο χώρος αυτός ήταν και το Service Park της Κυριακής. Στης 21:00 το βράδυ ξεκίνησε η πανηγυρική εκκίνηση σε κεντρικό σημείο της πόλης με πλήθος κόσμου να δίνουν το παρόν στη γιορτή αυτή του Ράλλυ.
Την Κυριακή η δράση μεταφέρθηκε στο βουνό όπου και εκεί αρκετός κόσμος ήταν από νωρίς στη θέση του περιμένοντας τα περάσματα των αυτοκινήτων. Ο αγώνας κύλισε εντός προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις και απρόοπτα. Από τα 23 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή τον αγώνα ξεκίνησαν τα 21 και τελικά τερμάτισαν τα 17.
Στην Γενική κατάταξη πίσω από τους πρωτοπόρους ΝIKON – Ανδριανόπουλο, στην δεύτερη θέση τερμάτισε το τοπικό πλήρωμα των Ροϊδόπουλου Χαράλαμπου και Παπανδρέου Παντελή, με όπλο τους ένα Peugeot 205 MAXI οι οποίοι αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα τους στο 1ο πέρασμα, στο 2ο όμως κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν και έκαναν τον χρόνο που έπρεπε. Στην τρίτη θέση ο σταθερά γρήγορος Αυγερόπουλος Χρήστος με τον συνοδηγό του Γιαβάση Στράτο,που από το πρώτο πέρασμα έδειξαν την ταχύτητά τους με το Peugeot 106 S16. Στην Τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Σταφυλοπάτης Φραγκίσκος και Μαριέτης Νικόλαος με ένα μοναδικό αυτοκίνητο το Chrysler Sunbeam Lotus, ακολουθούμενοι από τους Κουνιάκη Κώστα και Βαρδάκη Κώστα με Citroen AX. Στην έκτη θέση τερμάτισε ένας νέος οδηγός του ΑΟΠ ο Θωμάς Γιώργος στο δεύτερό του μόλις αγώνα έχοντας στο δεξί μπάκετ του Peugeot 205 Rallye τον Αθανασόπουλο Παναγιώτη.


Στην κατάταξη F2 πρώτοι ήταν οι Ροϊδόπουλος – Παπανδρέου, στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οιΑυγερόπουλος – Γιαβάσης και στην τρίτη οι Κωνσταντίνος Κουνιάκης – Κωνσταντίνος Βαρδάκης.

Κατηγορία C6
Δημήτρης Ζώης – Γιώργος Πολυχρονόπουλος CITROEN SAXO VTS
Σταμάτης Παντιέρας – Βάσω Κουρτίδου TOYOTA YARIS
Αλέξιος Καμπέρος – Γουίλιαμ Καμπέρος CITROEN SAXO VTS

Κατηγορία C4+C3
Ροϊδόπουλος – Παπανδρέου
Κουνιάκης – Βαρδάκης
θωμάς – Αθανασόπουλος
Καλαϊτζιάν – Καλογεράτου




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα