Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από το 1976 στο σήμερα ...


Η Ανάβαση Διονύσου 2016 έφτασε στο τέλος της. Ένας Αγώνας διαφορετικός από πολλούς άλλους του μεγάλου παρελθόντος των αναβάσεων στην πατρίδα μας.
 40 χρόνια πριν, ήταν η τελευταία  χρήση της ιστορικής αυτής διαδρομής, τότε  που την τίμησαν τα ιερά τέρατα οδηγοί  των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου  και μοτοσυκλέτας,  αφήνοντας τα χνάρια των ελαστικών τους στην άσφαλτο του Διονύσου.
 40 χρόνια μετά, το Αθλητικό Σωματείο, Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής – ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. –  με ανάθεση από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – Ο.Μ.Α.Ε. και την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων – ΕΠ.Α.- καταφέραμε την αναβίωσή της, με την παρουσία- συμμετοχή 105 αθλητών – οδηγών, 105 αγωνιστικών αυτοκινήτων, (μόνο αυτοκινήτων τώρα), με την ιστορία που έγραψαν και αυτοί με την σειρά τους.
Το εγχείρημα για την υλοποίηση του ήταν μεγάλο και δύσκολο. 
Αντιλαμβανομένου ότι η περιοχή βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, τον μεγαλύτερο αφού η Αθήνα είναι σε απόσταση αναπνοής θα λέγαμε, (περιοχή 5.000.000 κάτοικων), ήταν απαραίτητος ο συντονισμός και η ενεργοποίηση όλων μας, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. 
Η κινητοποίηση όμως της Κοινότητας Νέας Μάκρης, του Δήμου Μαραθώνα,  της  Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Δήμου Μαραθώνα, των επιχειρηματιών της τοπικής κοινωνίας, της «Τοπικής Συνεργασίας»,  της Αστυνομίας, της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, της Πυροσβεστικής, των Ασθενοφόρων, των Γιατρών, των οχημάτων ασφαλείας της ομάδας security που επιστρατεύτηκε, αλλά και των συνεργατών μας για την μεταφορά των θεατών με πούλμαν, για την ηχητική κάλυψη του χώρου, την φιλοξενία των αγωνιζομένων και στελεχών της οργάνωσης, των χορηγών επικοινωνίας, των κριτών και φυσικά των χορηγών μας, δίνουν ένα μεγάλο μάθημα σε όλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε τα οράματά μας, στόχους και τους στόχους πραγματικότητα! Και μάλιστα με επιτυχία!
Κάνοντας τον απολογισμό μας, παίρνουμε δύναμη από την αγάπη χιλιάδων κόσμου, που κατέκλυσε το βουνό του Διονύσου,  παίρνουμε δύναμη από τους αθλητές- οδηγούς, τις οικογένειες τους και τα service τους που απέδειξαν σε όλους ότι ξέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με σεβασμό στους κανόνες,  στην οργάνωση, στους συναθλητές τους, στον τόπο που τους φιλοξενεί και στον κόσμο που τους αγκαλιάζει ! 
Και αναφερόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό διότι ήταν η πρώτη φορά που ακόμα και τα service  ήταν όλα μέσα στην πόλη, μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά του τόπου που μας φιλοξένησε. 
Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στην μνήμη μας είναι πανέμορφες έτσι ξεχνάμε κάθε κόπο που μπορεί να είχε όλο αυτό για να φτάσει ως εδώ και να υλοποιηθεί, παίρνουμε δύναμη και κοιτάμε με βλέμμα καθαρό για το μέλλον. Μελετούμε με προσοχή τι μπορούμε να βελτιώσουμε και τι καινούργιο μπορούμε να εντάξουμε.
Γιατί η Ανάβαση Διονύσου θα γίνει θεσμός!
Το Αθλητικό Σωματείο, Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής – ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. –  σας ευχαριστεί  και εύχεται να έχουμε όλοι , πάντα καλούς και ασφαλείς Αγώνες! Καλή αντάμωση λοιπόν ξανά στις πλαγιές  του φιλόξενου τόπου του Διονύσου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα