Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από το 1976 στο σήμερα ...


Η Ανάβαση Διονύσου 2016 έφτασε στο τέλος της. Ένας Αγώνας διαφορετικός από πολλούς άλλους του μεγάλου παρελθόντος των αναβάσεων στην πατρίδα μας.
 40 χρόνια πριν, ήταν η τελευταία  χρήση της ιστορικής αυτής διαδρομής, τότε  που την τίμησαν τα ιερά τέρατα οδηγοί  των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου  και μοτοσυκλέτας,  αφήνοντας τα χνάρια των ελαστικών τους στην άσφαλτο του Διονύσου.
 40 χρόνια μετά, το Αθλητικό Σωματείο, Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής – ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. –  με ανάθεση από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – Ο.Μ.Α.Ε. και την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων – ΕΠ.Α.- καταφέραμε την αναβίωσή της, με την παρουσία- συμμετοχή 105 αθλητών – οδηγών, 105 αγωνιστικών αυτοκινήτων, (μόνο αυτοκινήτων τώρα), με την ιστορία που έγραψαν και αυτοί με την σειρά τους.
Το εγχείρημα για την υλοποίηση του ήταν μεγάλο και δύσκολο. 
Αντιλαμβανομένου ότι η περιοχή βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, τον μεγαλύτερο αφού η Αθήνα είναι σε απόσταση αναπνοής θα λέγαμε, (περιοχή 5.000.000 κάτοικων), ήταν απαραίτητος ο συντονισμός και η ενεργοποίηση όλων μας, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. 
Η κινητοποίηση όμως της Κοινότητας Νέας Μάκρης, του Δήμου Μαραθώνα,  της  Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Δήμου Μαραθώνα, των επιχειρηματιών της τοπικής κοινωνίας, της «Τοπικής Συνεργασίας»,  της Αστυνομίας, της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, της Πυροσβεστικής, των Ασθενοφόρων, των Γιατρών, των οχημάτων ασφαλείας της ομάδας security που επιστρατεύτηκε, αλλά και των συνεργατών μας για την μεταφορά των θεατών με πούλμαν, για την ηχητική κάλυψη του χώρου, την φιλοξενία των αγωνιζομένων και στελεχών της οργάνωσης, των χορηγών επικοινωνίας, των κριτών και φυσικά των χορηγών μας, δίνουν ένα μεγάλο μάθημα σε όλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε τα οράματά μας, στόχους και τους στόχους πραγματικότητα! Και μάλιστα με επιτυχία!
Κάνοντας τον απολογισμό μας, παίρνουμε δύναμη από την αγάπη χιλιάδων κόσμου, που κατέκλυσε το βουνό του Διονύσου,  παίρνουμε δύναμη από τους αθλητές- οδηγούς, τις οικογένειες τους και τα service τους που απέδειξαν σε όλους ότι ξέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με σεβασμό στους κανόνες,  στην οργάνωση, στους συναθλητές τους, στον τόπο που τους φιλοξενεί και στον κόσμο που τους αγκαλιάζει ! 
Και αναφερόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό διότι ήταν η πρώτη φορά που ακόμα και τα service  ήταν όλα μέσα στην πόλη, μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά του τόπου που μας φιλοξένησε. 
Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στην μνήμη μας είναι πανέμορφες έτσι ξεχνάμε κάθε κόπο που μπορεί να είχε όλο αυτό για να φτάσει ως εδώ και να υλοποιηθεί, παίρνουμε δύναμη και κοιτάμε με βλέμμα καθαρό για το μέλλον. Μελετούμε με προσοχή τι μπορούμε να βελτιώσουμε και τι καινούργιο μπορούμε να εντάξουμε.
Γιατί η Ανάβαση Διονύσου θα γίνει θεσμός!
Το Αθλητικό Σωματείο, Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής – ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. –  σας ευχαριστεί  και εύχεται να έχουμε όλοι , πάντα καλούς και ασφαλείς Αγώνες! Καλή αντάμωση λοιπόν ξανά στις πλαγιές  του φιλόξενου τόπου του Διονύσου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...