Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι αθλητές του Ο.Μ.Α.Θ. .....


Άκρως επιτυχημένο μπορεί να θεωρηθεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αφού στην Ανάβαση Πορταριάς έλαβαν μέρος δώδεκα συνολικά αθλητές με τους τρεις να κάνουν το ντεμπούτο τους στους αγώνες και γενικό απολογισμό μια πρώτη θέση μια δεύτερη και δύο τρίτες.
Ξεκινάμε από την Ν2 με τον Ηλία Τριανταφύλλου με Peugeot 106 να κάνει τα πρώτα του βήματα ως αγωνιζόμενος  πραγματοποιώντας μια ικανοποιητική επίδοση και στα δύο σκέλη του αγώνα. Συνεχίζουμε με τον Κορίνθιο με Peugeot 106 που αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά του στο πρώτο σκέλος καταφέρνοντας να βελτιώσει αρκετά τον χρόνο του στον δεύτερο.Τέλος ο Αναστασίου με Peugeot 106 έδειξε για μια ακόμα φορά σταθερή βελτίωση στους χρόνους του σε σχέση και με την περσινή χρονιά.
Και από την κατηγορία Ν στην Α ξεκινώντας από την Α5 με ανάμεικτα συναισθήματα. Καταρχήν ο Στάθης Δαμασιώτης με Toyota Yaris τερμάτισε τέταρτος σε μια άκρως ανταγωνιστική κλάση όπως αποδείχθηκε αφού η διαφορά του τρίτου από τον πέμπτο ήταν λιγότερα από ένα δευτερόλεπτο.Μεγάλη ατυχία για τον Άγγελο Μπατσίλα με Suzuki Swift που όλα έδειχναν ότι πήγαινε για ένα ονειρικό ντεμπούτο με ένα εντυπωσιακό χρόνο στο 1ο σκέλος αλλά μηχανικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει.
Συνέχεια με την Α6 και με το Νίκο Λεγαντή με Citroen Saxoστην δεύτερη συμμετοχή του σε αγώνα και μάλιστα στην Πορταριά είχε ίσως την σημαντικότερη βελτίωση όλων των αγωνιζόμενων.Ο αθλητής του Ο.Μ.Α.Θ. κατάφερε ούτε λίγο ούτε πολύ να ρίξει τον συνολικό του χρόνου κατά 18 δευτερόλεπτα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014 γεγονός που αξίζει από μόνο του πολλά συγχαρητήρια. Για πρώτη φορά στους αγώνες αυτοκινήτου συμμετείχε και ο Κώστας Πατατούκος με Suzuki Ignis με δύο στόχους:να το ευχαριστηθεί και να τερματίσει και από την στιγμή που τα κατάφερε το πρόσημο είναι θετικό και για αυτόν.Τέλος για πρώτη φορά στην ανάβαση Πορταριάς με αυτοκίνητο της Α6 συμμετείχε και η Αλεξία Τσιτσιγιάννη με το ανανεωμένο Citroen Saxo που λύνοντας τα προβλήματα των δοκιμών πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση κερδίζοντας και τον άτυπο τίτλο της ταχύτερης γυναίκας στο βουνό.
Τέλος στην Α7 η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Βίκτωρα Σαρρή.Ο νεαρός αθλητής τα έδωσε όλα στο πρώτο σκέλος ανεβαίνοντας δυνατά δυστυχώς όμως λίγο πριν το φινάλε του σκέλους το Citroen Saxo του είχε άλλη γνώμη καταστρέφοντας τις ελπίδες του για διάκριση με αποτέλεσμα το δεύτερο σκέλος να έχει διαδικαστικό μεν εντυπωσιακό δε χαρακτήρα.
Για να πάμε στην Ε όπου είχαμε τρεις διακρίσεις.Στην ΕΕ10 ο Θανάσης Τσιτσιγιάννης με Peugeot 306 στο ντεμπούτο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στους αγώνες αλλά και του ίδιου του οδηγού σε μια άκρως ανταγωνιστική κλάση κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από τα πολύ δυνατά Citroen Ax των πρωτοπόρων.
Στην ΕΕ11 ο  Κώστας Ψιλιώτης με Ford Escort MKII πήρε τη νίκη και αγκάλιασε τον τίτλο του 2015 στο πρωτάθλημα αναβάσεων στην συγκεκριμένη κλάση υπερασπιζόμενος έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του 2014 ενώ με την τρίτη θέση στην κατηγορία Ε έως 2 Λίτρα εξακολουθεί να έχει βάσιμες ελπίδες για την διεκδίκηση και αυτού του τίτλου.
Τέλος στην Formula Saloon ο Δημήτρης Μπερτζέμης με B.M.W. E36 γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επάνοδο του στους αγώνες και μάλιστα σε μία καινούρια για αυτόν κατηγορία καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στα ατμοσφαιρικά. 
Ειδική μνεία αξίζει στους χορηγούς παραβόλου των αθλητών μας που δεν είναι άλλοι από:
Το Συνεταιριστικό ΙΚΤΕΟ Βόλου, το Crossfit Fitness Factory, το πλυντήριο αυτοκινήτων Στέλλος, το Auto Sarri, και το Γυράδικο ΠανΟιΓύροι
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς παραβόλου και να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε