Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απόβαση στην Αμερική ...


Η επιστροφή του ονόματος 500 στις Η.Π.Α., αλλά και γενικότερα τη Β. Αμερική είναι γεγονός. Στο πλαίσιο του Los Angeles Auto Show, ο κ. Olivier Francois, CEO της FIAT και Global Stellantis CMO, ανακοίνωσε τα σχέδια για την επέκταση της διάθεσης του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου και στις αγορές της Β. Αμερικής. Αποτελώντας την αιχμή του δόρατος όσον αφορά στην πορεία εξηλεκτρισμού της μάρκας, το 500e θα ξεκινήσει την πορεία στη Β. Αμερική στις αρχές του 2024, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία της FIAT σε παγκόσμιο επίπεδο. «Από το 1899, η FIAT έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της κινητικότητας, όχι μόνο προσφέροντας οχήματα στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως δίνοντας λύσεις αναλύοντας τις τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Francois. «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια επανάσταση που σημαίνει ότι οι πελάτες αναζητούν πολύ περισσότερα από απλά ένα αυτοκίνητο και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη. Το νέο 500e είναι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία για να ικανοποιηθεί η ανάγκη της Αμερικής για βιώσιμη κινητικότητα. Θέλουμε να παρουσιάσουμε στην Αμερική τη φιλοσοφία μας για την ηλεκτροκίνηση μέσω του θρύλου μας και πιστεύομε πολύ σε αυτό. Το 500e θα μας οδηγήσει σε μια νέα αλλαγή και παράλληλα αποτελεί μια δέσμευση προς τους πελάτες μας, ότι για ακόμα μια φορά θα τους συνοδεύσουμε στο μέλλον της αυτοκίνησης.». Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στο δρόμο προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Η FIAT είναι η ιδανική μάρκα για να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή ην επανάσταση στις Η.Π.Α., με το 500e να αποτελεί το ιδανικό όχημα για να γνωρίσει το ευρύ κοινό τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Γεμάτο στιλ, συμπαγές και Ιταλικό, είναι μια απόλυτη έκφραση της διαχρονικής μόδας. Σύμφωνα με τη FIAT, η πορεία της ηλεκτροκίνησης δεν αφορά μόνο σε τεχνολογικά χαρακτηριστικά, αλλά και ένα συνολικό επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας του πελάτη και της διάδρασής του με το περιβάλλον. Η επίσημη παρουσίαση του 500e στη Β. Αμερική θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles Auto Show του 2023, με τη διάθεση του μοντέλου να ξεκινά αμέσως μετά, στις αρχές του 2024. Η ανακοίνωση του νέου σταθμού στην εμπορική πορεία του αμιγώς ηλεκτρικού 500e συνοδεύτηκε με την παρουσία τριών μοναδικών αυτοκινήτων που βασίζονται στο μοντέλο και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τρεις φημισμένες Ιταλικές μάρκες, τις Armani, Kartell και Bvlgari. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που εγκαινίασαν τη νέα εποχή του θρυλικού μοντέλου, δεν αποτελούν απλά στιλιστικές προτάσεις γεμάτες κομψότητα και πολυτέλεια, αλλά παράλληλα εκφράζουν με έναν πρωτότυπο τρόπο την ολιστική προσέγγιση προς μια βιώσιμη αυτοκίνηση.

Στην περίπτωση του 500 Giorgio Armani η ειδική βαφή του αμαξώματος ενεργοποιείται με την ηλιακή ακτινοβολία και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τη μόλυνση μέσω μια χημικής διεργασίας. Για αυτό το λόγο η βαφή έχει τη χαρακτηριστική χάραξη ώστε να μεγιστοποιείται η επιφάνεια επαφής της βαφής με τον αέρα, ενώ παράλληλα η υφή της θυμίζει ύφασμα. Αντίστοιχα στην περίπτωση του επίσης μοναδικού 500 Kartell η εκτενής χρήση πλαστικού από βιώσιμες πηγές συνδυάζει το κλασσικό στιλ του 500 με ένα μοντέρνο ύφος που συνθέτει το γυαλί το μέταλλο και το πλαστικό σε μια μονοχρωματική παλέτα. Ειδικότερα η βαφή του αμαξώματος έχει την αίσθηση χρωμίου, το οποίο όμως επιτυγχάνεται από υλικά και διαδικασίες παραγωγής που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τέλος, το Β.500 “MAI TROPPO” αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Bvlgari, μιας εταιρείας που επαναπροσδιόρισε με τις δημιουργίες της τον κόσμο του κοσμήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η ευαισθησία προς το περιβάλλον με απόλυτο στιλ και ποιότητα, επιβεβαιώνεται από την ειδική βαφή με ρινίσματα χρυσού που προέρχονται από την κατασκευή κοσμημάτων και με αυτό τον τρόπο αποκτούν μια δεύτερη, εξίσου λαμπερή ζωή. Η έννοια της επαναχρησιμοποίησης συναντάται και στο εσωτερικό, όπου στις επενδύσεις έχουν χρησιμοποιηθεί υφάσματα από τα διάσημα φουλάρια της Bvlgari.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ