2/2/16

Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ...


Έρευνα που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Καταναλωτών & Χρηστών (OCU), με τη συμμετοχή 30.000 και πλέον Ευρωπαίων οδηγών και θέμα την αξιοπιστία 178 διαφορετικών μοντέλων αποκάλυψε ότι οι πελάτες θεωρούν τη Honda την πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων. 
Η Honda επικράτησε συνολικά στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό αξιοπιστίας 93/100. Επιπλέον το 79% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσε πρόθυμο να συστήσει ένα μοντέλο μάρκας Honda. Το Honda Jazz ήρθε πρώτο στον τομέα της αξιοπιστίας στην κατηγορία SUV. Άλλα μοντέλα Honda πέτυχαν επίσης υψηλά σκορ με τα Civic, CR-V και Insight να κατατάσσονται ανάμεσα στα 10 από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.
Η τιμή, η κατανάλωση, η πρακτικότητα και η αξιοπιστία είναι βασικά κριτήρια στην απόφαση αγοράς ενός αυτοκινήτου. Η έρευνα OCU εστίασε στην αξιοπιστία υποβάλλοντας στους ιδιοκτήτες οχημάτων ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη συχνότητα και τα είδη των βλαβών που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την περασμένη χρονιά. Από αυτά τα στοιχεία προέκυψε ένας δείκτης αξιοπιστίας βάσει του οποίου συγκρίνεται η πιθανότητα μιας βλάβης μεταξύ διαφορετικών μαρκών κα μοντέλων της αγοράς.
«Η αξιοπιστία και η ποιότητα είναι συνώνυμα της μάρκας Honda,» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, Philip Ross. «Τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν τη σημασία των δεσμεύσεων ποιότητας της Honda προς τους πελάτες της. Είναι σημαντικό για τη Honda να διασφαλίζει στους πελάτες αφενός τη χαρά της ιδιοκτησίας ενός Honda, αφετέρου μία ξέγνοιαστη οδηγική εμπειρία γνωρίζοντας ότι τα αυτοκίνητά τους έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βλάβες.»