Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1o Rally Sprint Χαλκιδικής

Η Λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού Χαλκιδικής κατόπιν έγκρισης της Ε.Θ.Ε.Α., διοργανώνει στις 1-2 Μαΐου τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Κυπέλλου Χώματος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Σιθωνία Χαλκιδικής σε μία ειδική διαδρομή μήκους 16,4 χιλιομέτρων με άριστο οδόστρωμα που θα χαρίσει άφθονη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα, χωρίς να καταπονήσει τα αυτοκίνητά τους, και θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους θεατές.
Η ΛΕ.Μ.Α.Χ. με την βοήθεια της Νομαρχίας Χαλκιδικής έχει εξασφαλίσει για όλα τα πληρώματα 2 δωρεάν διανυκτερεύσεις με πλούσιο πρωινό σε ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, το Porto Carras Grand Resort. Επίσης, προσφέρονται ειδικές τιμές στο ίδιο ξενοδοχείο για τους μηχανικούς και τους φίλους των πληρωμάτων.
Ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί στο parking του ξενοδοχείου το Σάββατο 1 Μαΐου από τις 15:00 έως τις 18:00. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 2 Μαΐου στην ειδική διαδρομή Άγιος Παύλος στις 10:00. Τέλος, η απονομή των επάθλων θα γίνει αμέσως μετά την λήξη του αγώνα στο Porto Carras.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 3 περάσματα και θα προσμετρήσουν οι 2 καλύτεροι χρόνοι για το κάθε πλήρωμα. Έτσι το συνολικό μήκος του αγώνα ανέρχεται στα 49,2 χλμ ενώ η απόσταση από τον τερματισμό μέχρι την αφετηρία είναι μόλις 3 χλμ πράγμα το οποίο διευκολύνει την διαδικασία των αναγνωρίσεων και συμβάλει στην μείωση του κόστους αναγνωρίσεων-αγώνα.
Όσο αναφορά την μεταφορά των αυτοκινήτων από τη Nότια Ελλάδα, η ΛΕ.Μ.Α.Χ. έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρεία μεταφορών αυτοκινήτων και θα διαθέσει όσες αυτοκινητάμαξες χρειαστεί για την μεταφορά των αγωνιστικών σε πολύ προνομιακή τιμή της τάξεως των 170 ευρώ ανά αυτοκίνητο μετ‘επιστροφής. Επίσης με νεότερο Δελτίο Πληροφοριών θα ανακοινωθούν και τα πρίμ εκκίνησης τα οποία θα δώσει η Λέσχη σε όσους ξεκινήσουν τον αγώνα. Εκτός από τα προκηρυγμένα έπαθλα η ΛΕ.Μ.Α.Χ. θέλοντας να βοηθήσει τους νέους οδηγούς θα δώσει χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ στον πρώτο οδηγό κάτω των 23 ετών που θα τερματίσει τον αγώνα.
Το παράβολο συμμετοχής και ασφάλισης ορίζεται στα 200 ευρώ και θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την δήλωση συμμετοχής έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 22:00 που είναι και η λήξη των συμμετοχών.
Για περισσότερες πληροφορίες όπως πρόγραμμα, χάρτες, road book, in-car video της ειδικής διαδρομής, κανονισμούς, προσβάσεις θεατών καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, στο site της ΛΕ.Μ.Α.Χ., http://www.lemach.gr , στην ενότητα ‘’Aγώνες’’.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με 38 συμμετοχές ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα. Από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έως την πόλη της Βοιωτίας ο Σωκράτης Τσολακί

Στο νήμα ...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη σε πολλές κατηγορίες στην Ανάβαση Ριτσώνας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων θεατών μέχρι το τέλος. Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Formula Saloon . Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο πιο γρήγορος και στα δύο περάσματα και έφυγε για άλλη μια χρονιά νικητής από την Ανάβαση Ριτσώνας, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία FST. Στη δεύτερη θέση, χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του νικητή, τερμάτισε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ξεπερνώντας στο τέλος το εμπόδιο του Πιτ Παρθένη, ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην FSA, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MKI) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου