14/10/19

Σε γνωστά μονοπάτια ...

To ΕΚΟ Racing Dirt Games περνά και επισήμως στο δεύτερο μισό της χρονιάς για το 2019, με την τέλεση του 4ου γύρου στην πίστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Χαλκίδας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Μετά τον αγώνα Rallycross στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό, οι πρωταγωνιστές του θεσμού ετοιμάζονται για μια διαφορετική μάχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ατομικής χρονομέτρησης. Με μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο, οι οδηγοί θα αγωνιστούν στη διαδρομή των 2,2 χιλιομέτρων τέσσερις φορές, με τα τρία καλύτερα περάσματά τους να προσμετρούν στο συνολικό τους χρόνο.
Ο συγκεκριμένος αγώνας μόνο άγνωστος δεν είναι στους φίλους του ΕΚΟ Racing Dirt Games, αφού πριν από τρία χρόνια στο ίδιο μέρος μπήκαν οι βάσεις του θεσμού. Έτσι, τρεις γύρους πριν από το τέλος ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 της La Base Team Greece θέλει να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του Κυπέλλου στην κατηγορία των 600 κ.εκ., σε μια διαδρομή που γνωρίζει πολύ καλά και στην οποία έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στο παρελθόν. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Team Greece, ο οποίος βρίσκεται στη διεκδίκηση του τίτλου, αναμένεται να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, αφού ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός έχει αποδειχθεί ταχύς σε κάθε είδους επιφάνεια και αγώνα. Στο στοιχείο του, όμως, θα βρίσκεται ο Άρης «Ιαβέρης», με το δεύτερο Kamikaz 3 της Planet Kartcross Team Greece! Ο 45χρονος οδηγός με τη μεγάλη εμπειρία από τους αγώνες ράλλυ αναμένεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός στον 4ο γύρο του θεσμού, αφού η πίστα της Χαλκίδας είναι γνωστό ότι θυμίζει περισσότερο ειδική διαδρομή. Ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01 της La Base Team Greece θα διεκδικήσει και αυτός με τη σειρά του μία θέση στο βάθρο, έχοντας εξαιρετική γνώση της πίστας, στην οποία έχει σημειώσει κορυφαίους χρόνους στο παρελθόν.
Όμως, όπως σε κάθε αγώνα του EKO Racing Dirt Games, υπάρχει μία σειρά από οδηγούς που είναι ικανοί για εκπλήξεις και για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Ανάμεσά τους ο πάντα σταθερός σε απόδοση Μιχάλης Τακιδέλης με το Speedcar XTrem, ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy, αλλά και ο Σπύρος Ράπτης με το Kamikaz 3, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις στον 3ο γύρο του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών. Το ίδιο ισχύει και για τους Γιάννη Ρέγγο με Semog Bravo, τον «ΗΑΚ» με το SR Crosscar, αλλά και τους Νικόλα και Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη με το Speedcar XTrem. Η κατηγορία των 750 κ.εκ. θα είναι ξεκάθαρη υπόθεση τριών οδηγών. Ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με το SR Crosscar επιστρέφει στη δράση και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιώργο Βασιλάκη με το La Base, αλλά και με τον Κοσμά Βαρθαλίτη με τη χωμάτινη φόρμουλα που φέρει την υπογραφή του, το Kosvar 750.
Παραδοσιακά, ο αγώνας της Χαλκίδας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από οδηγούς με αυτοκίνητα. Η φετινή εκδοχή του αγώνα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με 26 οδηγούς να δηλώνουν το «παρών». Η λίστα δε διακρίνεται μόνο για τον αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά και για την ποιότητα αυτών! Ο Κωνσταντίνος Κόρακας θα κάνει την επανεμφάνισή του με το Lancer EVO IX μετά την περσινή του παρουσία στα Μέγαρα, ενώ απέναντί του θα βρεθούν οι Άρης Μαγιάφης και Κώστας Σαμαράς με ίδιο αυτοκίνητο. Στον ίδιο ρυθμό, όμως, θα κινηθούν οι Νικόλας και Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης, επίσης με Lancer ένατης γενιάς. Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η παρουσία των Στέφανου Θεοχαρόπουλου και Νίκου Ντάβαρη, αμφότερων με Lancer EVO IX, οι οποίοι και ακολουθούν φέτος ολόκληρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, με αποτέλεσμα να έχουν βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις τους.
Ο αγώνας , που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στην πίστα της Χαλκίδας, με το θέαμα να είναι εγγυημένο. Τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, εκτός από το EKO Racing Dirt Games, ο αγώνας προσμετρά και στο θεσμό του TRC (Timed Rally Challenge).



Ας μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.