Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Greek Classic the final countdown by ΣΦΙΠΟΠ ...


Οι αγώνες regularity & sporting που γέμιζαν σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα του χρόνου και ήταν αφορμή για να βρίσκονται φίλοι, συναθλητές, θεατές και ήταν το ευχάριστο relaxing της καθημερινότητας.
Την Κυριακή 21/4/2019 στην Κεντρική Πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο Ηλείας  έπαιρνε εκκίνηση το πρώτο όχημα για την Greek Classic the final countdown by ΣΦΙΠΟΠ, η τελευταία εκδήλωση ιστορικών οχημάτων μετά και την εκπνοή της δίμηνης προθεσμίας (για τα προ του 1969 οχημάτων) που έδινε η νέα Κ.Υ.Α Ν94748-4130 (ΦΕΚ 570β) προκειμένου να μπορούν να κινούνται χωρίς τους γνωστούς περιορισμούς.
Η πρωτοβουλία της δραστήριας λέσχης του Πύργου να μετατρέψει ένα έτοιμο στημένο Regularity σε αυτοκινητοδρομία διαμαρτυρίας εξέπληξε ευχάριστα τους περισσότερους και έτσι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 35.
Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με ιστορικές πινακίδες από όλα τα χρώματα με όλων των Ομοσπονδιών με χρονολογία κατασκευής πριν το 1969 και οχήματα με συμβατικές πινακίδες υπουργείου μετά το 1970 και μέχρι το 1989 έδωσαν το παρών στην εκκίνηση. Συμβολικά στην εκδήλωση συμμετείχαν και φίλοι ή ιδιοκτήτες των κλασσικών οχημάτων με young timer χρονολογίας μέχρι το 1999 και ιδιοκτήτες και αγωνιζόμενοι με οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος νεώτερης κατασκευής. Η προσπάθεια για την ενότητα στο χώρο, ο οποίος παραμένει σε διάσπαση τα τελευταία χρόνια, είναι βασική επιδίωξη για το Δ.Σ. του ΣΦΙΠΟΠ που αντανακλά και την επιθυμία των μελών του και όλων των κατόχων Ιστορικών Οχημάτων.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην έκθεση των συμμετεχόντων οχημάτων στην Πλατεία δηλώνοντας την αγανάκτηση τους για την αποκαθήλωση της μνήμης και της τεχνολογικής κληρονομιάς των οικογενειών μας. 
Σε όλα τα αυτοκίνητα τοποθετήθηκε αυτοκόλλητο που ενημέρωνε τον σκοπό της διαμαρτυρίας.
Παρουσία του Δημάρχου Πύργου κου Γαβρίλη Λιατσή και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κου Τάκη Αντωνακόπουλου το πρώτο πλήρωμα πήρε εκκίνηση στις 11:00 και στην συνέχεια ακολουθώντας την διαδρομή του Road Book τερμάτισε στις 14:00 στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας μπροστά στον Φράγκικο Ναό της Αγίας Σοφίας (πολιτιστικού μνημείου της Unesco).
Σε αυτή την ιστορική εκδήλωση για το κλασσικό αυτοκίνητο μικρή σημασία έχει το αγωνιστικό σκέλος (και σωστά δεν υπήρχε από τους οργανωτές καμιά ειδική η οποιαδήποτε μορφής δοκιμασία), όσο η απήχηση στο ευρύ κοινό της αξίας που εκπροσωπούν όσοι ασχολούνται με την διατήρηση της κληρονομιάς και του πολιτισμού που εκφράζουν τα κλασσικά οχήματα.
Τα οχήματα διέσχισαν διαδρομές στην διάφορες περιοχές της Ηλείας, οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν και διεθνές ράλλυ αντίκα, όπως όλοι παραδέχτηκαν στην συνέχεια. 
Στο γεύμα, απονεμήθηκαν σε όλα τα πληρώματα αναμνηστικά χειροποίητα Swarovski με το έμβλημα  του ιστορικού αγώνα τα οποία ήταν ευγενική χορηγία της εταιρείας SP-TABLEWARE.
Η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Υποστήριξη του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ανδραβίδας συνέβαλε την επιτυχία της διαμαρτυρίας.
Σημαντική η παρουσία και μελών όμορων λεσχών με αδελφικούς δεσμούς με τον ΣΦΙΠΟΠ (Σ.Ι.Σ.Α., AC3, CMC, ΕΛΙΑ, ΑΣΜΑ). Η πρωτοβουλία της δραστήριας λέσχης του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας ευελπιστούμε να αφυπνίσει τον κοιμώμενο γίγαντα και να ενώσει τους διχαστές του χώρου για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του κλασσικού οχήματος στην Ελλάδα. Γιατί αξίζει να ζουν οι αναμνήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα του πολιτισμού.
Ο διχασμός φέρνει τον μαρασμό, ενώ η σύμπραξη την ανάπτυξη.
Μείνετε συντονισμένοι. Ο ΣΦΙΠΟΠ από το 2004 συνεχίζει την πορεία του σταθερά στο μέλλον.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ

Opel Grandland SUV ...

Κομψό και δυναμικό, ευρύχωρο, ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό είναι το νέο Grandland, που παρουσίασε σήμερα η Opel! Στο νέο μοντέλο διακρίνουμε πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Opel Experimental, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το 3D Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο του ‘Κεραυνού’, που τοποθετείται περήφανα στο κέντρο της μάσκας, καθώς και τα μόνιμα φωτιζόμενα γράμματα "OPEL" στο πίσω μέρος. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel HD με περισσότερα από 50.000 αυτόνομα στοιχεία, η νέα πλατφόρμα STLA Medium για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η νέα, επίπεδη εγκατάσταση της μπαταρίας, που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 98 kWh, η οποία χαρίζει στο Grandland Electric έως και περίπου 700 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP1). “Το λανσάρισμα του νέου Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel. Πλέον, κάθε μοντέλο της Opel, χωρίς εξαίρεση, είναι δι