Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Διόνυσος ανοίγει την αυλαία των Αναβάσεων ...


Η Ανάβαση Διονύσου καθιερώνεται πλέον ως η μεγάλη γιορτή που ανοίγει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Στον τέταρτο χρόνο της αναβίωσής της, έπειτα από 40 χρόνια, θα κάνει το ίδιο και φέτος, στην κλασσική διαδρομή της ανατολικής ράχης της Πεντέλης, στις 30-31 Μαρτίου 2019. Η μετάθεση του αγώνα κατά μία εβδομάδα μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία της φετινής Προκήρυξης, κατέστη για το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. αναπόφευκτη λόγω εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνα στο πλαίσιο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Έτσι, το διήμερο 30-31 Μαρτίου, η ιδιαίτερα γρήγορη και ανά σημεία άκρως τεχνική διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων, θα υποδεχθεί και φέτος του αγωνιζόμενους του Π.Π. Αναβάσεων, του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και τους οδηγούς του Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2019 - του οποίου η Ανάβαση Διονύσου επίσης ανοίγει την αυλαία, με τον 1ο και 2ο φετινό γύρο του. Προσεγγίζοντας πέρσι τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, και ξεπερνώντας τον έναν χρόνο νωρίτερα, η Ανάβαση Διονύσου θα προσφέρει και φέτος ιδιαίτερες συγκινήσεις από τους ταχύτερους οδηγούς του θεσμού με ορισμένα άκρως θεαματικά αυτοκίνητα, καθώς και από τον ιδιαίτερα απρόβλεπτο συναγωνισμό στα δέκατα του δευτερολέπτου μεταξύ των αγωνιζόμενων του Ενιαίου πρωταθλήματος. Όπως πάντα, ο χώρος των πιτς θα βρίσκεται στον φιλόξενο οικισμό της Ανατολής, πάνω από τη Νέα Μάκρη, και προς τον Άγιο Πέτρο της Πεντέλης. Λίγες δεκάδες μέτρα πιο πάνω θα βρίσκεται το σημείο της εκκίνησης της Ανάβασης, στην οποία οι αγωνιζόμενοι θα μπουν στις 11:00 π.μ. του Σαββάτου 30/3 για τις χρονομετρημένες δοκιμές, και στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 31/3 για το πρώτο από τα δύο Σκέλη του αγώνα. Και τις δύο ημέρες ο δρόμος θα κλείσει για το κοινό στις 8:15 π.μ. 
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 22 Μαρτίου. 
Οι αγωνιζόμενοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ανάβαση Διονύσου πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22/03 στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Aγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-omae-epa.gr.
H Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» (Κύπρου 76, Περιστέρι, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στις 18:00-21:00) ως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2018. Το Σάββατο και την Κυριακή 17-18 Μαρτίου θα λειτουργεί στο χώρο των pits στην περιοχή Ανατολή Νέας Μάκρης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα