17/12/18

SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 - Αυλαία ...


Με τον Μίλτο Κύρκο να σφραγίζει τον τίτλο του πρωταθλητή Γενικής για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 και τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο τον αντίστοιχο στην κατηγορία των Νέων, ολοκληρώθηκε η δεύτερη χρονιά του θεσμού που διεξάγεται υπό τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.  


Οι τελευταίοι αγώνες στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, στο πλαίσιο του 3ου φετινού αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που διοργάνωσε το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., αποδείχτηκαν, όπως εξάλλου αναμενόταν, άκρως θεαματικοί, επεισοδιακοί και με σπουδαίο ανταγωνισμό εντός των ορίων της πίστας. 


Νικητής και στους δύο ήταν ο Στέφανος Καμιτσάκης, ο οποίος πρόσθεσε έτσι άλλους 50 βαθμούς στην συγκομιδή των Σερρών και ανέβηκε έτσι στην έκτη θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει συμμετάσχει στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος. Το βάθρο έμεινε ίδιο και στους δύο αγώνες καθώς στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Φίλιππος Καλέσης και χάρη στους βαθμούς που συγκέντρωσε ανέβηκε βρέθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ τρίτος και στις δύο κούρσες ήταν ο Μίλτος Κύρκος σε έναν αγώνα που ουσιαστικά γιόρτασε τον τίτλο που είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά από τις Σέρρες. 


Το βάθρο έμεινε απαράλλαχτο στους δύο αγώνες και στην κατηγορία των Νέων. Ο Καλέσης επικράτησε δύο φορές με τον Στράτο Κυρλαγκίτση να τον ακολουθεί και τον Σπύρο Γαλεράκη να κάνει το καλύτερό του Σαββατοκύριακο στο φετινό Ενιαίο, παίρνοντας δύο τρίτες θέσεις. Μάλιστα ο Γαλεράκης χάρη στα αποτελέσματά του αυτά, έκανε και το πολυπόθητο βαθμολογικό άλμα, που τον φέρνει τελικά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό εμπρός από τον Μιχάλη Δουλτσίνο. Ο Δουλτσίνος προσπάθησε πολύ στα Μέγαρα, αλλά δεν συγκέντρωσε τους απαιτούμενους βαθμούς σε μια μονομαχία που όπως καταλαβαίνει κανείς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. 
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ωστόσο δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο τέταρτες θέσεις ώστε να πανηγυρίσει τον τίτλο των Νέων και να ολοκληρώσει έτσι και εκείνος μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον ίδιο. Ο μοναδικός ακόμη κάτω των 30 ετών οδηγός που έδωσε το «παρών» στα Μέγαρα ήταν ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης ο οποίος ενεπλάκη σε μερικές ενδιαφέρουσες μονομαχίες με σημαντικό κέρδος του την παρουσία του στην δεκάδα της Γενικής, κάτι που κατάφερε στον πρώτο αγώνα. 
Κατά τα άλλα επίσης στον πρώτο αγώνα ο Στάθης Κουκέας θύμισε κάτι από τις περσινές του καλές εμφανίσεις και βρέθηκε τέταρτος, αλλά του χάλασε η διάθεση από το λάθος του δευτέρου αγώνα το οποίο τον οδήγησε εκτός βαθμών. Παρόλα αυτά η πέμπτη θέση στην γενική βαθμολογία είναι ένα αποτέλεσμα που τον ικανοποιεί, όπως εξάλλου και το γεγονός ότι ανάμεσα στους άνω των 30 ετών είναι μόλις δεύτερος, πίσω από τον πρωταθλητή, Μίλτο Κύρκο.
O «Le Man» με μια ώριμη προσέγγιση στον πρώτο αγώνα ο οποίος περιλάμβανε περισσότερες επαφές, τις απέφυγε και κατέληξε ένατος, ενώ στον 2ο αγώνα ήταν κάπως πιο επιθετικός και τυχερός για να φτάσει μέχρι την έβδομη θέση. Αυτό τον έφερε στην δέκατη θέση της Γενικής για φέτος. Πίσω του βρέθηκαν και στους δύο αγώνες, ο Δημήτρης Ρέμεντζης ο οποίος πήρε τους πρώτους του βαθμούς σε αγώνα στην πίστα και ο “ILIO” ο οποίος πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, χάρη στην δέκατη θέση του δεύτερου αγώνα. 
Τέλος ο Γιώργος Σαρταμπάκος μπορεί να μην βαθμολογήθηκε ούτε στην πρώτη, ούτε στην δεύτερη κούρσα, ήταν επικεντρωμένος όμως στη «μάχη τίτλου» που είχε στην Formula Saloon όπου τελικά εξασφάλισε το πρωτάθλημα της FST2.