13/11/18

NISSAN Rally Team Χαλκιάς ...


Η NISSAN επιστρέφει στους αγώνες ράλλυ με την NISSAN Rally Team Χαλκιάς και οδηγό τον Θέμη Χαλκιά. Όπλο της ομάδος θα είναι το καινούργιο και άκρως εντυπωσιακό NISSAN Micra Proto το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην έκθεση Αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση” στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού (Αίθουσα ξιφασκίας) από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου. 
Το όνομα Χαλκιάς εκτός του ονόματος NISSAN είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες ράλλυ. Ο ιδρυτής της NISSAN Χαλκιάς, Βασίλης Χαλκιάς, ξεκίνησε τους αγώνες το 1984 με Nissan HA 10 για να συνεχίσει με NISSAN Sunny GTi και NISSAN Sunny GTI-R κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο στην κατηγορία N το 1997. 
Τη σκυτάλη τόσο στην NISSAN Χαλκιάς όσο και στους αγώνες ράλλυ παρέλαβε ο Θέμης Χαλκιάς ο οποίος ξεκίνησε την εμπλοκή στους αγώνες το 1997 στον θεσμό του NISSAN Micra Cup όπου κατέκτησε την 4η θέση. Η συνέχεια περιελάμβανε αρκετούς ακόμα αγώνες με NISSAN Micra και NISSAN Sunny GTI-R πριν ο οδηγός μεταπηδήσει στη μεγάλη κατηγορία. Μέχρι και σήμερα ο Θέμης Χαλκιάς έχει συμμετάσχει συνολικά σε 79 αγώνες και κατακτήσει οκτώ νίκες. Οι πιο σημαντικές επιτυχίες είναι αναμφίβολα η 1η θέση στα ελληνικά πληρώματα του Παγκοσμίου Ράλλυ Ακρόπολις του 2013 καθώς και η κατάκτηση του Κυπέλλου Χώματος του 2017.  


Ο Θέμης Χαλκιάς δηλώνει: “Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς μπορούμε ξανά με ένα αυτοκίνητο NISSAN να πρωταγωνιστήσουμε στη μεγάλη κατηγορία των ελληνικών αγώνων Ράλλυ, καθώς η οικογένεια Χαλκιάς είναι μέλος της οικογένειας NISSAN για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Το NISSAN Micra Proto είναι ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο και αναμένω με ανυπομονησία το 2019 για να το οδηγήσω στις ειδικές διαδρομές και να προσφέρω θέαμα στους θεατές. Στο δεξί bucket θα κάθεται και πάλι ο Λεωνίδας Μαχαίρας, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνοδηγούς, με τον οποίο έχουμε ήδη καταφέρει πολλά στους αγώνες ράλλυ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς την NISSAN Νικ. Ι. Θεοχαράκης για την υποστήριξη που μας προσφέρει σε αυτό το νέο μας εγχείρημα.”
Το NISSAN Micra Proto έχει εξελιχθεί από τις Dytco Sport (Proto Cars), Tomson Motorsport και A.M.C. Racing ενώ το τελικό στάδιο προετοιμασίας και προσαρμογής στις απαιτήσεις των ελληνικών ειδικών διαδρομών έχει αναλάβει η NISSAN Rally Team Χαλκιάς.