23/1/18

Προτάσεις για την κυκλοφορία των Ιστορικών οχημάτων ...


Συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την κίνηση των Ιστορικών αυτοκινήτων, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), η Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας (ΕΟΦΙΛΠΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (ΕΟΟΕ) και η Αθλητική Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) συναντήθηκαν την Πέμπτη 18-1-2018 και κατέληξαν σε σύνολο προτάσεων, τις οποίες κατέθεσαν στο υπουργείο Μεταφορών.
Στο πλαίσιο της καλής πίστης, και αναγνωρίζοντας τα θέματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν, οι εν λόγω προτάσεις κατατέθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος.

Μεταξύ άλλων, οι προτάσεις των Ομοσπονδιών μας είναι οι εξής:

Ελεύθερη κίνηση των Ιστορικών αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Τέσσερις ημέρες το μήνα κίνησης για συντήρηση και επισκευή - συγκεκριμένα την πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ημέρα Τετάρτη έκαστου μήνα.
Κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς κίνησης εντός της Περιφέρειας.

Δεδομένου του θετικού κλίματος της συνεργασίας με το υπουργείο Μεταφορών, η ΟΜΑΕ, η ΕΟΦΙΛΠΑ, η ΕΟΟΕ και η ΑΜΟΤΟΜΕ αναμένουν τώρα την πρόσκληση του υπουργείου για τη συνέχιση των προσπαθειών εξεύρεσης συνολικής και οριστικής διευθέτησης του θέματος της κυκλοφορίας των Ιστορικών οχημάτων.