Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Opel Grandland X ...


Το νέο Opel Grandland X γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και πρόσφατα έφτασε στα καταστήματα των Διανομέων. Τώρα, η Opel αποφασίζει να επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων της για το νέο SUV μοντέλο της. Το Grandland X μπορεί να παραγγελθεί με τον κορυφαίο δίλιτρο diesel 130 kW/177 hp, που αποδίδει μέγιστη ροπή 400 Nm. Αυτός συνδυάζεται με το νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (κατανάλωση diesel στον κύκλο NEDC: στην πόλη 5,3-5,31 l/100 km, εκτός πόλης 4,6-4,51 l/100 km, μικτός κύκλος 4,9-4,81 l/100 km, 128-126 g/km CO2). 
«Το νέο μας Opel Grandland X ενσαρκώνει το πνεύμα της περιπέτειας και της ελευθερίας. Όπως είναι φυσικό,  ένας πολύ ισχυρός turbo diesel που υπόσχεται μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση με μικρότερη κατανάλωση συμπληρώνει ιδανικά το μοντέλο. Και αυτό είναι κάτι που πετυχαίνει ο νέος, κορυφαίος 2.0L diesel για το Grandland X. Ο νέος μας ‘διεκδικητής’ στην κατηγορία SUV μπορεί να δείξει όλη τη δύναμή του σε συνδυασμό με ένα ‘στρωτό’ οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο» δήλωσε ο Peter Küspert, Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, Opel Automobile GmbH.
Επιπλέον, το Opel Grandland X θα διατίθεται με την premium έκδοση “Ultimate”, που περιλαμβάνει μία σειρά πολυτελών στοιχείων εξοπλισμού, στάνταρ. Το σπορ και κομψό SUV εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο με τις αλουμινένιες δίχρωμες (BiColor) 19άρες ζάντες και τις ασημί ράγες οροφής. Επιπλέον, premium εργονομικά καθίσματα, δερμάτινη ταπετσαρία, το premium ηχοσύστημα και πολυάριθμα, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και infotainment υπόσχονται υψηλά επίπεδα άνεσης και ευεξίας.


High-tech με εγγυημένη οδηγική απόλαυση: 2.0L diesel με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Το νέο Opel Grandland X ήδη σε προκαλεί να το οδηγήσεις με το ευρύχωρο εσωτερικό, την ελκυστική off-road εμφάνιση και το αθλητικό του αμάξωμα. Γι’ αυτό, η Opel προσφέρει ζωηρούς κινητήρες βενζίνης και diesel που εγγυώνται απόδοση και συναρπαστικές επιδόσεις. Τελευταία προσθήκη στη γκάμα είναι ο κορυφαίος 2.0L turbo diesel. Αυτός αποδίδει 130 kW/177 hp στις 3.750 rpm και μέγιστη ροπή 400 Nm στις 2.000 rpm, χαρίζοντας στο Grandland X όλη τη δύναμη που χρειάζεται ένα SUV που αγαπά την ελευθερία. Με τον 2.0L diesel, το Grandland X επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 9,1 δεύτερα. Η τελική του ταχύτητα είναι 214 km/h. Επιπλέον, το Grandland X έχει φορτίο τρέιλερ 2.000 kg (με φρένο σε κλίση 12%) με αυτό το μηχανικό σύνολο, που το κάνει ένα σπορ και πρακτικό όχημα ρυμούλκησης.
Παρά τις δυναμικές επιδόσεις του, το Grandland X είναι πολύ αποδοτικό με κατανάλωση μικτού κύκλου κάτω από πέντε λίστρα. Ο κινητήρας είναι επίσης εφοδιασμένος με ένα αποδοτικό σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων με ψεκασμό AdBlue (SCR, Selective Catalytic Reduction), που αφαιρεί τα οξείδια του αζώτου (NOx) από τα καυσαέρια του κινητήρα. Η υδατοδιαλυτή ουρία, που περιέχει αμμωνία (NH3), αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου στον καταλυτικό μετατροπέα SCR, από όπου παράγεται αβλαβές άζωτο και υδρατμοί.
Σημαντική είναι η συμβολή του νέου οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου που συνεργάζεται με το τετρακύλιδρο κινητήρα diesel. Το Grandland X είναι το δεύτερο μοντέλο Opel μετά το Insignia που διατίθεται με ένα premium, αποδοτικό, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αυτό προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές αλλαγές συγκριτικά με το εξατάχυτο αυτόματο.


Ultimate: Premium χαρακτηριστικά για κορυφαία άνεση ταξιδιού με το Grandland X 

Το Grandland X μπορεί επίσης να παραγγελθεί με την τελευταία, προαιρετική έκδοση premium εξοπλισμού που προσφέρει η Opel: Το “Ultimate” συμβολίζει την υπέρτατη άνεση και απόλαυση στο ταξίδι με εξαιρετική συνδεσιμότητα και υπερσύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης.
Στο εξωτερικό, οι 19άρες ζάντες αλουμινίου BiColor, οι ασημί ράγες κατά μήκος της οροφής και οι εξωτερικοί καθρέπτες σε diamond black χαρίζουν στο Grandland X ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Στο εσωτερικό, premium εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR, δερμάτινες επενδύσεις με σύστημα θέρμανσης για τα εμπρός και τα πλαϊνά πίσω καθίσματα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η άνεση και η θαλπωρή. Αλουμινένια σπορ πεντάλ επιτείνουν τη σπορ αίσθηση για τον οδηγό στο τιμόνι.
Το premium ηχοσύστημα Denon, που επίσης είναι στάνταρ στην έκδοση Ultimate, υπόσχεται μία εξαιρετική ακουστική εμπειρία με οκτώ ενσωματωμένα ηχεία και ένα subwoofer, ενώ το DAB+ αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων ραδιοφωνικών σταθμών. Οδηγός και επιβάτες είναι πάντα άριστα συνδεδεμένοι χάρη στο σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας OnStar μαζί με το συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμες οθόνες αφής οκτώ ιντσών. Επιπλέον, συμβατά smartphones φορτίζονται ασύρματα.
Όμως το Opel Grandland X εκτός από εξαιρετικά άνετο είναι και εξαιρετικά ασφαλές. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά της έκδοσης Ultimate, όπως οι προσαρμοζόμενοι προβολείς AFL LED, η κάμερα 360° και το Advanced Park Assist το επιβεβαιώνουν.
Τέλος το Grandland X προσφέρει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε όλων των ειδών τα εδάφη. Αυτό οφείλεται και στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαίο κράτημα σε αντίξοες συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα κατανέμει τη ροπή στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει ολίσθηση των τροχών εάν χρειαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο προσαρμόζει τα σημεία αλλαγής καθώς και την απόκριση του γκαζιού. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε