Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γενική Συνέλευση Σ.Ο.Α.Α. ...


Σε κλίμα συνεργασίας ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον χώρο των ελληνικών αγώνων, διεξήχθη χθες η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Παρουσία 49 οδηγών αποφασίσθηκε να εντατικοποιηθούν οι κινήσεις που θα έχουν ως στόχο την ισχυροποίηση του Συνδέσμου μέσα από λογικές, εφικτές και υλοποιήσιμες προτάσεις. 
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιχάλης Ευθυμίου, ο Θανάσης Κουρνιάτης, οι οποίοι φρόντισαν με τη συμμετοχή να δείξουν τη σημασία της κοινής προσπάθειας των οδηγών μέσω του ΣΟΑΑ. Σώμα και προεδρείο συμφώνησαν πως η εικόνα των αγώνων το 2017 ήταν φτωχή με το Ράλι Ακρόπολις να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης προβολής. 
Μέσα από τη συζήτηση για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 προέκυψε μια νέα συνάντηση που ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου με παρόντες όσους περισσότερους οδηγούς γίνεται από τον χώρο των αγώνων ράλι και ταχύτητας. Κοινή συνισταμένη όλων όσοι παρευρέθησαν στην Γ.Σ. ήταν πως οι αγώνες που έχουν ανακοινωθεί για το πρόγραμμα του 2018 είναι πολλοί και απέχουν από την λογική του να κάνουν τους θεσμούς πιο ενδιαφέροντες για οδηγούς και θεατές. 
Όσον αφορά το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda οι οδηγοί είπαν τις απόψεις τους για την εναρκτήρια φετινή χρονιά, δηλώνοντας ικανοποιημένοι τόσο από το Skoda Fabia 1.2 TSI, όσο και από τα ελαστικά της Nankang που χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες. Παράλληλα οι οδηγοί του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda μέσω ψηφοφορίας δήλωσαν πως επιθυμούν να λάβουν μέρος σε τρεις αγώνες ταχύτητας και τρεις αναβάσεις του 2018. Οι αναβάσεις αυτές θα είναι της Ριτσώνας, του Διονύσου και της Πορταριάς, ενώ για τους αγώνες ταχύτητας εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει και ένας αγώνας στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. 
Περισσότερα για την προετοιμασία του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda ενόψει του 2018 θα ανακοινωθούν σε νεότερη επικοινωνία, όπως εξάλλου και τα αποτελέσματα της πολύ σημαντικής συνάντησης της 20ης Δεκεμβρίου με τους οδηγούς των αγώνων ράλι και ταχύτητας. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ