28/10/17

Εντός στόχων ο Σερδερίδης ...


Σε παραδοσιακά λασπωμένες ειδικές, παρά την ηλιοφάνεια που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας. Ο Έλληνας εκπρόσωπός μας στον αγώνα, Ιορδάνης Σερδερίδης, προσηλωμένος στο στόχο του, οδήγησε αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και ολοκλήρωσε στην κορυφή του WRC Trophy, καθώς ο κύριος αντίπαλός του εγκατέλειψε πρόωρα τον αγώνα.
Με σύμμαχο την εμπειρία από παλαιότερες συμμετοχές του στο νησί, ο Καβαλιώτης οδηγός κινήθηκε προσεκτικά έχοντας ως στόχο να επιβιώσει στις λασπωμένες διαδρομές του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας: «Όπως αναμενόταν, η πρώτη μέρα ήταν αρκετά δύσκολη από άποψη συνθηκών. Χωρίς να κοιτάμε τους χρόνους του αντιπάλου μας, οδηγήσαμε έχοντας κατά νου να μείνουμε στο δρόμο και να ανεβάσουμε την απόδοσή μας ειδική με ειδική.», δήλωσε ο Σερδερίδης και συνέχισε: «Χάρη στο τεστ που κάναμε τη Δευτέρα, πλέον είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τις γλιστερές διαδρομές του ράλλυ».


Το σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο του αγώνα, καθώς τα πληρώματα καλούνται να αγωνιστούν σε 142 αγωνιστικά χιλιόμετρα: «Οι ειδικές της δεύτερης ημέρας είναι δύσκολες, πρέπει όμως να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Ύστερα από την εξέλιξη του πρώτου σκέλους, κάναμε ένα βήμα ακόμη για την κατάκτηση του WRC Trophy. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να αποφύγουμε τα περιττά ρίσκα και να τερματίσουμε το μεσημέρι της Κυριακής», ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη!