29/6/17

Στο Ράλλυ Πολωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης ...


Στο Ράλλυ Πολωνίας, τον όγδοο γύρο του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Με το Citroen DS3 WRC στα χέρια του και τη νεαρή Lara Vanneste στο δεξί μπάκετ, ο Έλληνας οδηγός θα ριχτεί στη μάχη του WRC Trophy, ενός θεσμού που απευθύνεται σε ιδιώτες με παλαιότερης γενιάς WRC αυτοκίνητα. Υπενθυμίζεται πως ο Σερδερίδης συμμετείχε στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο τον περασμένο Γενάρη, όπου μάζεψε 25 βαθμούς για το πρωτάθλημα, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.
Ο Καβαλιώτης οδηγός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το αυτοκίνητο πριν από λίγες ημέρες σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα συναντήσει στον αγώνα, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος: «Οδήγησα για πρώτη φορά το Citroen DS3 WRC σε χωμάτινο τερέν και εντυπωσιάστηκα. Κάναμε ορισμένες ρυθμίσεις, προκειμένου να είμαστε 100% έτοιμοι και να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις απαιτήσεις του Ράλλυ Πολωνίας.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη. Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η τέταρτη παρουσία του Έλληνα οδηγού στην Πολωνία, με την εμπειρία να αποτελεί σύμμαχο στη φετινή του περιπέτεια: «Οι προηγούμενες συμμετοχές μου στον αγώνα δεν στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς το 2013, στον πρώτο μου χωμάτινο αγώνα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τις ειδικές διαδρομές να είναι γεμάτες λάσπη. Το 2015, είχαμε κάνει λάθος ρυθμίσεις στο Citroen DS3 R5, με αποτέλεσμα να μην κινηθούμε με το ρυθμό που θα επιθυμούσαμε στις γρήγορες ειδικές της Πολωνίας. Σίγουρα, όμως, η πρότερη εμπειρία μου από τις ειδικές, με βοηθάει ώστε να προετοιμαστώ καλύτερα για το ράλλυ.», τόνισε ο Σερδερίδης. 


Οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δύο περάσματα από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, παίρνοντας μια πρώτη ιδέα από το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το τριήμερο: «Οι αναγνωρίσεις δεν ήταν αντιπροσωπευτικές του αγώνα, καθώς επικράτησε ηλιοφάνεια, με τις προβλέψεις να μιλούν για βροχόπτωση τις ημέρες του ράλλυ. Προβλέπεται ένα δύσκολο ράλλυ σε γλιστερές συνθήκες κάτι που δεν μας ενοχλεί, καθώς θα κλείσει την ψαλίδα σε σχέση με τους πιο έμπειρους αντιπάλους μας.» ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος πρόσθεσε αναφορικά με το στόχο του στη χώρα της Βαλτικής: «Θέλουμε να κινηθούμε σβέλτα και συνάμα προσεκτικά, ώστε να αποφύγουμε τα λάθη και να τερματίσουμε. Οι αντίπαλοί μας είναι πιο «ζεστοί» από εμάς, έχοντας συμμετάσχει στους τελευταίους χωμάτινους αγώνες του πρωταθλήματος. Στόχος είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για το WRC Trophy.»


Ο αγώνας ξεκινάει το βράδυ της Πέμπτης με τη διεξαγωγή της Υπερειδικής διαδρομής, μήκους 2.5 χιλιομέτρων, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει 22 ακόμη ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 316 αγωνιστικών χιλιομέτρων.