26/6/17

4ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting ...


Με κύριο χαρακτηριστικό τη ζέστη, πραγματοποιήθηκε στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo" ο καλοκαιρινός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting την Κυριακή 25 Ιουνίου, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).
Με το καλοκαίρι να μας έχει χτυπήσει την πόρτα για τα καλά, 32 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα, έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Kartodromo για να παρακολουθήσουν τις αγωνιστικές μονομαχίες. Λόγω μειωμένων συμμετοχών, δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στις Κατηγορίες Senior, KZ2 και KZ3.



Την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια φορά η Κατηγορία 60 Mini, στην οποία συμμετέχουν αθλητές ηλικίας 8-12 ετών, με τους μικρότερους εξ αυτών, ηλικίας 8-10 ετών να κατατάσσονται στην 60 Mini B, ενώ οι μεγαλύτεροι, ηλικίας 11-12 ετών, εντάσσονται στην 60 Mini A. Ο συναγωνισμός ήταν για ακόμη μια φορά όμορφος, καθώς 19 συνολικά οδηγοί προσπάθησαν για το καλύτερο και χάρισαν συναρπαστικούς αγώνες στους παρευρισκόμενους.  Νικητής στην 60 Mini A αναδείχθηκε Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) ο οποίος έδειξε εξαρχής την ταχύτητά του, αφού επικράτησε και στους δύο ημιτελικούς, έχοντας πίσω του τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM), που πίεσε τον νικητή τόσο στον Τελικό όσο και στον Β' Προκριματικό. Στο βάθρο των νικητών της 60 Mini A ανέβηκε επίσης ο Γιάννης Θεολόγος Ντάφος (Praga Zahos Karting, Praga-TM), που τερμάτισε και στην 3η θέση της άτυπης γενικής κατάταξης. Στην 4η θέση της κατάταξης και της 60 Mini A ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Γιώργος Στυλιανός (Speed Force, Exprit-TM), ενώ την εξάδα της 60 Mini A συμπλήρωσαν οι Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (AP Digital, DR-Lenzo) και Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, Exprit-TM) ο οποίος ανέκαμψε μετά την εγκατάλειψη στον Α' Προκριματικό. Την κατάταξη της 60 Mini A διαμόρφωσαν ο Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM),  ο οποίος είχε τετ-α-κε στον Τελικό ενώ έδινε μάχη για το βάθρο της γενικής με τον Ντάφο, καθώς επίσης και οι Λάζαρος Ουγιάρογλου (Cosmosrally Kart Academy, Tony Kart-TM) και Θανάσης Ρουμελιώτης (Athens Kart Shop, First-IAME).



Στην 60 Mini B, η νίκη πέρασε στον Βαγγέλη Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) ο οποίος πήρε τη δεύτερη καρό σημαία για φέτος. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo), ενώ στο βάθρο ανέβηκε επίσης ο Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo), οι οποίοι συνθέτουν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τριάδα σε κάθε αγώνα, έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει όλοι τους, νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα. Την εξάδα της 60 Mini B διαμόρφωσαν οι Γιώργος Καμπύλης (Praga Zahos Karting, Praga-Lenzo), Βασίλης Αποστολίδης (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) και Χρήστος Καραβαγγέλης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo), ενώ την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Νίκος Λύκος (Chatzis Racing Team, FA-IAME), Γιώργος Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo), ενώ δεν κατατάχθηκε ο Γιάννης Ζησιμόπουλος (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE).



Στην Κατηγορία Junior για οδηγούς ηλικίας 12-14 ετών, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο θεσμό, ενώ ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) τερμάτισε δεύτερος και αμφότεροι, θα δώσουν μάχη για τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Στο βάθρο ανέβηκε ακόμη ο Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), τον οποίο ακολούθησε ο Γιώργος Πλούμος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME).  



Το αγωνιστικό μενού της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Κατηγορία Club, που περιλάμβανε όπως πάντα φέτος, ένα Time Attack και δύο Τελικούς. Ο Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S Kart Racing, Kosmic-TM) κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με τον  Κώστα Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου να ακολουθεί και τον  Μιχάλη Μίχα (Speed Force, PCR-Rotax) να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο Πάρις Γκανασούλης (Cosmosrally Kart Academy, Maranello-Rotax), ενώ την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Σταύρος Σταμέλος (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax), Εύη Σταφυλοπάτη (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax) και Σπύρος Κολτσίδας (Intrepid-IAME). Ο Περικλής Παΐζης, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα έχοντας πετύχει τον καλύτερο χρόνο στο Time Attack, δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα. 
Η αγωνιστική ημέρα ολοκληρώθηκε με την Απονομή των Κυπέλλων στους νικητές, μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και με την κλήρωση των σετ ελαστικών που προσφέρονται σε κάθε αγώνα του θεσμού από τους παρόχους ελαστικών κάθε κατηγορίας. 
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 είναι πια έτοιμο για την καλοκαιρινή ανάπαυλα, μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του θεσμού, με τον τελευταίο αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 2-3 Σεπτεμβρίου, στο Kartodromo.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ



Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) - Νικητής 60 Mini A 
"Κερδίσαμε την Κατηγορία Mini και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, ειδικά επειδή είχαμε κάποια μικροπροβλήματα στους προηγούμενους αγώνες. Τώρα όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε".



Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) - Νικητής 60 Mini B
"Ο αγώνας ήταν κουραστικός και δύσκολος. Αυτό που ήθελα να καταφέρω, το κατάφερα και είμαι ευχαριστημένος".




Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) - Νικητής Junior
"Ήταν ένας εύκολος αγώνας. Παλέψαμε πολύ για το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τους μηχανικούς μας. Παρόλο που είχαμε κάποια προβλήματα το Σάββατο, καθώς μας κόλλησαν δύο κινητήρες, εντέλει καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".


Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM KF3) - Νικητής Club
"Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, καθώς είναι η δεύτερή μου νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου τον Κώστα (Ελευθερίου) που πήγε και αυτός πολύ καλά. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τους μηχανικούς μου".






Αποτελέσματα ΕΔΩ!