20/5/17

Ανάβαση Κύμης : Ανασκόπηση Δοκιμών ...


Η περιοχή της Κύμης γέμισε από ήχους αγωνιστικών αυτοκινήτων, καθώς το Σάββατο 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα 3 σκέλη των Χρονομετρημένων Δοκιμών ενόψει του αυριανού αγώνα.


Ο 3ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Start Line" ξεκίνησε επί της ουσίας σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου, με τη διεξαγωγή των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών στη διαδρομή των 2,85 χιλιομέτρων, από το λιμάνι ως την πόλη της Κύμης.
Η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πρόβα τζενεράλε, καθώς η διαδικασία των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών δεν προσμετρά στην τελική έκβαση του αγώνα, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους οδηγούς, οι οποίοι κάνουν την τελευταία προπόνηση και πραγματοποιούν ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους, ώστε τα πάντα να είναι στην εντέλεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το Σάββατο κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες διακοπές, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν και τα 3 σκέλη των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς βοήθησε τους οδηγούς να εξοικειωθούν με τη διαδρομή, η οποία αρχικά ήταν πολύ γλιστερή όμως με την πάροδο του χρόνου απέκτησε σαφώς καλύτερο κράτημα,   αλλά και τους θεατές οι οποίοι απόλαυσαν περισσότερα αγωνιστικά περάσματα. 
Τον αγώνα ξεκίνησε 79 οδηγοί, καθώς οι "Αμερικάνος", Λεωνίδας Κύρκος, Γιώργος Κεχαγιάς και Λάζαρος Καλύβας δε θα λάβουν μέρος στον αγώνα. Μπορεί οι Χρονομετρημένες Δοκιμές να μην προσμετρούν στην έκβαση του αποτελέσματος, το οποίο προκύπτει αποκλειστικά από τους χρόνους της Κυριακής, εντούτοις μας δίνουν μια πρόγευση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Ο Μάριος Ηλιόπουλος με το εντυπωσιακό Ford Fiesta WRC της Formula Saloon ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στα τρία περάσματα, πετυχαίνοντας προφανώς και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, ενώ ο συναγωνισμός στις επιμέρους Ομάδες και Κλάσεις αναμένεται έντονος, με βάση όσα έδειξαν οι σημερινοί χρόνοι. 
Η διαδικασία των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών αποτέλεσε το ορεκτικό, αφού το κυρίως πιάτο της Seajets 15ης Ανάβασης Κύμης θα σερβιριστεί αύριο, Κυριακή 21 Μαΐου, με δύο σκέλη από τα οποία θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 11:30 και ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:30. 


Η 15η Ανάβαση Κύμης έχει ως Χορηγό Ονομασίας την εταιρεία "Seajets" η οποία στηρίζει για ακόμη μια φορά έναν αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αλλά και μια διοργάνωση του Σωματείου Start Line. Ακόμη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγώνας έχει την αμέριστη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος στο πλαίσιο της συνεργασίας διαθέτει λεωφορεία που θα ξεκινούν από την έξοδο των Pits, για τη δωρεάν μετακίνηση των θεατών προς τη διαδρομή της Ανάβασης.
Σημειώνεται, πως οι Χρονομετρημένες Δοκιμές μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό "9,65 ο Σταθμός των Εργαζομένων" που εκπέμπει και διαδικτυακά στο www.965fm.gr, κάτι που θα επαναληφθεί αύριο, κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ες αύριον τα σπουδαία, λοιπόν!