3/10/16

CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 ...


Σε λιγότερο από μια βδομάδα τα πληρώματα θα βρεθούν στην εκκίνηση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016. Τόσο η οργανωτική επιτροπή όσο και οι ομάδες ολοκληρώνουν σιγά σιγά τις προετοιμασίες τους για τους για το μεγάλο αγώνα των 822,47 χιλιομέτρων και των δεκατεσσάρων ειδικών διαδρομών. Όπως είναι ήδη γνωστό το CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016, που θα διεξαχθεί στις 7—9 Οκτωβρίου, αποτελεί το δέκατο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι.
Εβδομήντα δύο συνολικά πληρώματα βρίσκονται στη λίστα των συμμετοχών του φετινού αγώνα. Μια λίστα που θεωρείτε από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων με δυνατές παρουσίες από το χώρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και την αφρόκρεμα των Κυπρίων οδηγών. 
Η λίστα των συμμετοχών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλαμβάνει 55 συνολικά πληρώματα, Μεταξύ αυτών, εννέα από το χώρο του ERC, πέντε από το χώρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και  39 από την Κύπρο. Παράλληλα, άλλα δώδεκα πληρώματα θα διαγωνιστούν για το Κυπριακό πρωτάθλημα ενώ άλλα πέντε δήλωσαν συμμετοχή μόνο για την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage.


Μεταξύ των συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του δευτεραθλητή του ERC Alexey Lukyanuk με Ford Fiesta R5 και του τριταθλητή Ralf Sirmacis με Skoda Fabia R5 αλλά και του οδηγού της Team Greece Λάμπρου Αθανασσούλα με Fiesta R5. Με ένα Citroen DS3 R5 θα τρέξει ο Ούγγρος David Bodka ενώ με Skoda θα αγωνιστούν, τόσο ο Γερμανός Marijan Griebel όσο και ο Λετονός Nikolay Gryazin. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φετινό αγώνα λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος η Castrol Ford Team Turkey με τέσσερα συνολικά πληρώματα. Τρία Ford Fiesta R2 στην κατηγορία ERC3 και ένα Fiesta S200 στην κατηγορία RC2. Από το χώρο της Μέσης Ανατολής, μπορεί να απουσιάζει ο πολυπρωταθλητής Nasser Al-Attiyah, αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν τα ονόματα των Khalid Al Suwaidi από το Κατάρ με Fiesta R5 και του πολύ γρήγορου Λιβάνιου πρωταθλητή Roger Feghali με Mitsubishi Lancer Evo IX.


Δυναμικό παρών και από πλευράς Κυπριακών συμμετοχών. Επτά συνολικά Κυπριακά πληρώματα θα τρέξουν και για τους βαθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι περσινοί νικητές - από Κυπριακής πλευράς – και πρωταθλητές Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός θα τρέξουν με το Evo IX ενώ με ίδιο αυτοκίνητο και οι Κώστας Ζήνωνος με το Φάνο Χριστοφή. Συμμετοχή και για το Χαράλαμπο Τιμοθέου, τον μοναδικό νικητή του θεσμού που συμμετέχει φέτος, και θα τρέξει με τον Παναγιώτη Σιάλο στη θέση του συνοδηγού ενώ ο νεαρός Πανίκος Πολυκάρπου θα έχει και πάλι τον Gerald Winter στη θέση του συνοδηγού. Για τους βαθμούς του Ευρωπαϊκού θα τρέξει και ο ιδιαίτερα γρήγορος «Chips Junior» με τον Αντώνη Χρυσοστόμου στο διπλανό μπάκετ. Μαζί τους και τα δύο Suzuki Swift Sport των «Dimi» και Μαρία Morozova και «Leo» με τον «Zoli». Mε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX θα τρέξει και ο πρωταθλητής του 2014 Σταύρος Αντωνίου ενώ με ίδιο αυτοκίνητο και οι Σάββα, Εγγλέζου, Χριστοφή, Παφίτης και Παναγιώτης Γιάγκου ενώ με Lancer Evo X θα αγωνιστεί ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Σίμος Γαλαταριώτης όπως και οι Πέτρος Παντελή, Μιχάλης Ποσείδιας και Παύλος Παύλου. 


Πενηνταέξι συνολικά πληρώματα θα τρέξουν με την Κυπριακή σημαία στις πόρτες τους. Μεταξύ των 56 πληρωμάτων θα είναι και έντεκα Τουρκοκυπριακά πληρώματα με τα ονόματα των Fikri Macila (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Mustafa Bulutoglurari (Ford Fiesta R5) να ξεχωρίζουν.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 72 πληρώματα προέρχονται από εννέα συνολικά χώρες. 56 από την Κύπρο, πέντε από την Τουρκία, τρία από το Κατάρ, δύο από το Λίβανο και τη Λετονία και ένα πλήρωμα από Γερμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Ρωσία.