30/9/16

Νέο Nissan MICRA : Η επανάσταση μόλις άρχισε …


Με το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου MICRA στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η Nissan επαναπροσδιορίζει πλήρως το τι σημαίνει MICRA με τρόπο τολμηρό και… επαναστατικό!
Προορισμένο για την Ευρώπη, που αποτελεί και την μεγαλύτερη αγορά της Υφηλίου στα hatchback , το νέο MICRA είναι σχεδιασμένο για να μαγνητίσει τα  βλέμματα, με δυναμικές γραμμές που του δίνουν έναν  ξεχωριστό χαρακτήρα.  Είναι χαμηλότερο, ευρύτερο και μακρύτερο από τους προκατόχους του και έχει περισσότερο εσωτερικό χώρο. Επίσης επωφελείται από  μικρότερου κυβισμού κινητήρες turbo, σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο πλαίσιο που εξοπλίζεται από ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας. 


"Όταν το  πρώτο MICRA εμφανίστηκε πριν από 30 χρόνια περίπου, σηματοδότησε μια επανάσταση στην κατηγορία των μικρών hatchback και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Nissan. Η πέμπτη γενιά MICRA  είναι εξίσου επαναστατική και θα αυξήσει τις προσδοκίες το πελατών για  το τι μπορεί να τους προσφέρει ως  ένα hatchback "δήλωσε ο Carlos Ghosn, Διευθύνων Σύμβουλος της  Nissan Motor Company. "Ακολουθώντας  τα χνάρια  ξεχωριστών αυτοκινήτων όπως τα  Qashqai και Juke, το τελευταίας γενιάς MICRA ενισχύει τη θέση της Nissan ως ηγέτιδας  στο σχεδιασμό αυτοκινήτων. Δείχνει επίσης την πρόθεσή μας να ανταγωνιστούμε  στην κορυφή της κατηγορίας  Β στην Ευρώπη, που αποτελεί  τη μεγαλύτερη και πιο ανταγωνιστική κατηγορία B σε όλο τον κόσμο. "


Styling

Παραμένοντας πιστό  στο Sway Concept που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015, το νέο MICRA  ενσωματώνει πλήρως την  τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Nissan με την χαρακτηριστική νέα σχεδιαστική υπογραφή και την   συναισθηματικού τύπου γλυπτική του αμαξώματος. Τα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν τη χαρακτηριστική μάσκα V, απ 'όπου η αιχμηρά χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή διαγράφεται ως το πίσω άκρο, τα φώτα σχήματος μπούμερανγκ  και την νέα οροφή - ένα ακόμα σχέδιο που φέρει την υπογραφή της Nissan - αποπνέοντας μια αέρινη αίσθηση. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται  οι κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες, αλλά και μια εκτεταμένη σχεδιαστική γραμμή οροφής που ενσωματώνοντας μια αεροτομή, προσδίδει οφέλη τόσο στην αεροδυναμική, όσο και στην αισθητική του αυτοκινήτου.
Η μοναδική εμφάνιση του νέου MICRA συνδυάζεται με μια επιλογή από 10 μοναδικά και ζωντανά εξωτερικά χρώματα, περιλαμβανομένου  και του Energy  Orange. Πρόσθετες εξωτερικές και εσωτερικές επιλογές εξατομίκευσης επιτρέπουν τη δημιουργία 125 διαφορετικών παραλλαγών, με τους μελλοντικούς τυχερούς  ιδιοκτήτες να έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να σφραγίσουν με το δικό τους στυλ το νέο τους MICRA.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην άνεση του οδηγού, με μια χαμηλότερη θέση οδήγησης για μια πιο ασφαλή αίσθηση χειρισμού στο δρόμο. Χάρη στην ακόμα καλύτερη ρύθμιση του καθίσματος του οδηγού, στο πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι, αλλά και στη βέλτιστη τοποθέτηση των πεντάλ και του επιλογέα ταχυτήτων, γίνεται ακόμα πιο εύκολο για όλους τους οδηγούς να επιτύχουν την ιδανική θέση οδήγησης. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το  εκτεταμένο πλάτος και  μεταξόνιο του αυτοκινήτου, έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη μιας ευρυχωρίας στην καμπίνα που είναι  από τις καλύτερες στην κατηγορία.  Παράλληλα, το κυρτό σχήμα στο ταμπλό δίνει στην καμπίνα μια ανάλαφρη, κομψή και ευρύχωρη αίσθηση.


Τεχνολογία αιχμής

Το νέο MICRA είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan στην κατηγορία Β που προσφέρει ένα τόσο εκτεταμένο σύνολο προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, κάνοντας πράξη το όραμα της Nissan για την Ευφυή Οδήγηση (Nissan Intelligent Driving). Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που  συνήθως συναντώνται  σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, απαρτίζονται από  τεχνολογίες όπως αυτή του   Lane Departure Prevention (Αποφυγή Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), κάτι  που υιοθετείται για πρώτη φορά στην κατηγορία. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε οχήματα της Nissan στην Ευρώπη, υιοθετείται το Intelligent Emergency Braking (Έξυπνο Σύστημα Πέδησης) με αναγνώριση των πεζών, όπου σε συνάρτηση με τα Around View Monitor (Σύστημα Πανοραμικής Θέασης), Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), High Beam Assist  (Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Blind Spot Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου), αποτελούν  τα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης , ως αναπόσπαστο μέρος του  Nissan Intelligent Mobility.
Ένα ακόμα αποκλειστικό χαρακτηριστικό του νέου MICRA αποτελεί το  νέο ηχοσύστημα  έξι ηχείων Bose® Personal®, που αναπτύχθηκε μετά από στενή συνεργασία με τη Nissan.  Αυτό, το πρώτο στο είδος του ηχοσύστημα,  έχει βελτιστοποιηθεί  με δύο ηχεία Bose UltraNearfield ™  όπου σε συνδυασμό με τo  Bose PersonalSpace ™Virtual Audio Technology (Εικονική Τεχνολογία Ήχου) που ενσωματώνεται στο προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού, προσφέρει μια αξεπέραστη εμπειρία ακρόασης.  Παράλληλα, οι επιβάτες απολαμβάνουν την τέλεια ακουστική από τα νέα ηχεία Bose Super65 που έχουν τοποθετηθεί στις μπροστινές πόρτες, όπως και από τα tweeters στην καμπίνα.
Συν τοις άλλοις, το νέο MICRA εφοδιάζεται με  μια κεντρική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών που  παρέχει πρόσβαση στα συστήματα  ήχου και  δορυφορικής πλοήγησης, στο κινητό τηλέφωνο, σε εφαρμογές έξυπνων συσκευών, όπως και στο Siri voice control της Apple μέσω του CarPlay.


Πλαίσιο και μηχανικά σύνολα

Στο νέο MICRA περιλαμβάνονται τα συστήματα  Active Ride Control για βελτιωμένη οδηγική άνεση και Active Trace Control για μειωμένη υποστροφή και πιο άμεσο  χειρισμό,  συνδυάζοντας την απόλαυση με την αυτοπεποίθηση για τον οδηγό του. Επιπλέον, το νέο Nissan MICRA εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει εξαιρετική αίσθηση του  τιμονιού, σε συνδυασμό με υψηλό βαθμό απόκρισης.
Εκτός των παραπάνω, η Nissan έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ηχομόνωση της καμπίνας του νέου MICRA. Στην ίδια κατεύθυνση, εξαιρετική είναι και η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου χάρη στην αναθεωρημένης σχεδίασης οροφή καθώς και στα  πλευρικά spoiler. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το νέο Micra να διαθέτει συντελεστή οπισθέλκουσας  Cd 0.29, μέγεθος  κορυφαίο για ένα hatchback.
Σε ότι αφορά του κινητήρες, το νέο MICRA αρχικά θα διατίθεται με έναν  0.9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς  και με τον  diesel 1.5 λίτρων, αμφότεροι με απόδοση 90hp. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί σύντομα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρων και απόδοσης 73hp. Οι κινητήρες αυτοί, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αεροδυναμική του νέου MICRA, σηματοδοτούν για την Nissan ένα ακόμη βήμα εμπρός στην κατεύθυνση του οράματος  Nissan Intelligent Power. 
Το νέο MICRA θα φέρει την επανάσταση στις προσδοκίες των πελατών της κατηγορίας Β, εισάγοντας ένα μοναδικό μείγμα εντυπωσιακού σχεδιασμού, νέας  διαισθητικής τεχνολογίας με ισχυρό αίσθημα αυτοπεποίθησης,  ευελιξίας και επιδόσεων, με  τολμηρές επιλογές χρωμάτων. Επιπλέον, η ευρυχωρία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά που διαθέτει, θα προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές που είτε θέτουν ψηλά τον πήχη στην κατηγορία B ή προέρχονται από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. 
Το νέο Nissan MICRA  θα κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2017. 


Videos με το νέο Nissan MICRA μπορείτε να δείτε ΕΔΩ! και ΕΔΩ! αντίστοιχα.