Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4ο Athens Rally Sprint ...


Το Athens Rally Sprint έκανε την εμφάνισή του στο αγωνιστικό στερέωμα το 2013 με αγώνα στο Ελληνικό και από το 2014 έως και σήμερα, έχει μεταφερθεί στην αγαπημένη Ειδική Διαδρομή Άγιος Μερκούριος, στην Πάρνηθα. Η φετινή εκδοχή της Ειδικής Διαδρομής που θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, έχει μήκος 15 χιλιομέτρων και κατεύθυνση από τη Βαρυμπόμπη προς τη Μαλακάσα.
Οι 3 προηγούμενοι νικητές του αγώνα Στέφανος Καμιτσάκης, Γιώργος Αργυρίου και Πάνος Κύρκος μοιράζονται με το κοινό τις σκέψεις τους για το Athens Rally Sprint, αγώνα που με σταθερά βήματα γίνεται θεσμός!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις τους στην ερώτηση, "Τι σημαίνει για εσένα το Athens Rally Sprint;". 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις τους!


Στέφανος Καμιτσάκης - Νικητής 1ου Athens Rally Sprint
"Μέχρι στιγμής έχω λάβει μέρος σε 2 αγώνες με την ονομασία "Athens Rally Sprint". Πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό, αφού από την έναρξή του οι διοργανωτές έχουν κάνει έξυπνες επιλογές όσον αφορά στις Ειδικές Διαδρομές και έτσι προσελκύουν τους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερα ο Μερκούρης είναι μια Ειδική Διαδρομή που όποιος ασχολείται ενεργά με τους αγώνες ράλλυ θέλει να αγωνιστεί. Έτσι και εγώ, μόλις έμαθα πως θα γίνει αγώνας στον Άγιο Μερκούριο πρόπερσι, έλαβα μέρος. Συνοψίζοντας, Athens Rally Sprint για εμένα σημαίνει καινοτόμες ιδέες και καλή οργάνωση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!"


Γιώργος Αργυρίου - Νικητής 2ου Athens Rally Sprint
"Athens Rally Sprint για εμένα σημαίνει.... όλα πρώτη φορά! Πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής, πρώτη με Mitsubishi EVO, πρώτη συνεργασία με τον Κώστα Σπύρου. Όσο για τον Άγιο Μερκούριο; Η δυσκολότερη-ομορφότερη  ειδική εντός Αττικής, μια απαιτητική διαδρομή με εναλλαγές οδοστρώματος-σκηνικού. Θέλει πολύ καλό γράψιμο, γνώση δρόμου και πλήρη εκμετάλλευση του αυτοκινήτου και του υλικού που διαθέτεις. Είχα προγραμματίσει να πάρω  μέρος στον φετινό αγώνα, όμως η αλλαγή ημερομηνίας στο πρόγραμμα των αναβάσεων που ακολουθώ τη φετινή χρονιά, δε μου επιτρέπει να κάνω τον αγώνα και να προετοιμαστώ κατάλληλα. Σίγουρα όμως θα είναι εκεί, για να παρακολουθήσω από κοντά τις προσπάθειες των πληρωμάτων. Εμείς, ραντεβού του χρόνου!"


Πάνος Κύρκος - Νικητής 3ου Athens Rally Sprint
"Το Athens Rally Sprint είναι ένας αγώνας που διεξάγεται πολύ κοντά στην Αθήνα, οπότε είναι λογικό να έχει και πολλούς θεατές. Ο Άγιος Μερκούριος είναι μια πολύ γνωστή Ειδική Διαδρομή, καθώς είναι πολύ τεχνική από αγωνιστικής πλευράς, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, ώστε οι θεατές να πάνε εκεί με όλη τους την οικογένεια, αφού υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που μπορούν τα παιδιά να παίξουν και έτσι να συνδυάσουν μια εκδρομή που θα τους κάνει να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, με την παρακολούθηση ενός αγώνα ράλλυ. Αγωνιστικά, πρόκειται για μια πολύ τεχνική διαδρομή όπως προείπα, στην οποία παίζει ρόλο ο σωστός ρυθμός από την αρχή έως το τέλος. Υπάρχουν πολύ δύσκολα σημεία και η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο, οπότε σε αυτό το κομμάτι είμαι πολύ τυχερός, αφού η απειρία μου στα ράλλυ αντισταθμίζεται από την μεγάλη εμπειρία που έχει ο συνοδηγός μου Γιώργος Πολυζώης, που με κατευθύνει ιδανικά, κάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της "δουλειάς".  Σημαντικό ρόλο παίζει και η προετοιμασία, στην οποία με βοηθούν πολύ οι συμβουλές τόσο από τον πατέρα μου Λεωνίδα όσο και από τον θείο μου Λάμπρο, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί πολλές φορές σε αυτή την ειδική διαδρομή. Θέλω πολύ να συμμετάσχω στον φετινό αγώνα, όμως αυτό δεν είναι σίγουρο καθώς υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία και δεν είναι σίγουρα πως θα καταφέρω να εξασφαλίσω άδεια." 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

Αναγέννηση ...

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης θα υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, 45 οδηγούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στις κατηγορίες Ν&Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών! Διοργανωτές είναι τα Σωματεία “Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ αυτοκινήτων” (ΑΣΙΣΑ) και “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Η κατηγορία Ν&Α συγκέντρωσε 11 οδηγούς, οι οποίοι θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη στην πρεμιέρα του θεσμού. Με τετρακίνητο Lancer της Ομάδας Ν θα αγωνιστεί ο 26χρονος Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, ευελπιστώντας η τύχη να είναι με το μέρος του στην Τρίπολη, σε αντίθεση με την πρόσφατη Ανάβαση Ριτσώνας. Γνωστός από τη συμμετοχή του σε αγώνες ταχύτητας παλαιότερα, ο Σάκης Ηλιάδης επιστρέφει στην πίστα με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX και θα διεκδικήσει τη νίκη, ενώ για πρώτη φορά θα εκκινήσει σε αγώνα ταχύτητας ο 27χρονος τοπικός, Δημήτρης Μουργελάς με ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII. Από τη Ρόδο θα ταξιδέψ

Νέος Κ.Ο.Κ. ...

Προ των πυλών βρίσκεται ο αναμορφωμένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με τις ποινές να αφορούν στον οδηγό και όχι στο όχημα. «Ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών, επικεντρωμένη στην οδική ασφάλεια. Δεν μας ενδιαφέρει να τιμωρήσουμε, πρωτίστως, τους παραβάτες, μας ενδιαφέρει να είναι εφαρμόσιμες οι ποινές, να είναι δίκαιες και να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα κάθε παράβασης» , τόνισε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο διάστημα, κατηγοριοποιούνται οι ποινές και αυστηροποιούνται, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης (πχ. κινητό τηλέφωνο, κράνος, ζώνη κ.α.).   «Ο νέος ΚΟΚ, που θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και πρόκειται συντόμως να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, πριν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή» ανέφερε και υποστήριξε ότι ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών,