15/4/16

3η Ανάβαση Ζακύνθου ...


Με την παρουσία 23 οδηγών θα διεξαχθεί η 3η Ανάβαση Ζακύνθου "Διονύσης Κορωνιός" το διήμερο 16-17 Απριλίου 2016.
Η ανάβαση διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστική Λέσχη Ζακύνθου" (Α.Λ.Ε.Ζ.) σε διαδρομή μήκους 2,7 χιλιομέτρων του τμήματος της Εθνικής Οδού Κατασταρίου-Βολιμών.
Ο συγκεκριμένος αγώνας, θα ανοίξει την αυλαία του  Επάθλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος και είναι, όπως και ο περσινός, αφιερωμένος στη μνήμη του παλιού αγωνιζόμενου σε αγώνες αναβάσεων, Διονύση Κορωνιού. Ο Διονύσης Κορωνιός είχε ξεκινήσει την δεκαετία του 1980 την προσπάθεια δημιουργίας  Λέσχης Αυτοκινήτου στη Ζάκυνθο, προσπάθεια που δεν απέδωσε. Όταν τελικά το 2002 δημιουργήθηκε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ζακύνθου, ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές της κίνησης αυτής και ένα από τα όνειρά του, ήταν η διεξαγωγή ενός αγώνα ανάβασης στο νησί. 
Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου στις 11:00, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου στις 10:30.
Όλα είναι έτοιμα για έναν αγώνα που είναι βέβαιο πως θα προσφέρει απλόχερα θέαμα, σε όσους θεατές επιλέξουν να βρεθούν στις "κερκίδες" της διαδρομής για να περάσουν ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο!