22/10/15

44o Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδάς & 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. ......


Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην τρεις φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή «Πέντε Βρύσες» των 8.5 χλμ. Η ειδική κυκλώνει στο τρίτο σκέλος της και θα αποτελέσει την διαδρομή στην οποία θα αγωνιστούν και οι Βετεράνοι Οδηγοί. 
Η ειδική διαδρομή «Πέντε Βρύσες» υπάρχει από την εποχή των «πισοκούνητων» αγωνιστικών και των αστέρων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Έχει φιγουράρει σε Ράλλυ Δ.Ε.Θ., Ράλλυ Θερμαϊκού (από τον πρώτο αγώνα το 1969), Ράλλυ Σκρα – Κιλκίς - Λαχανά κ.α.
Απέχει μόλις 38 χλμ. από την Θεσσαλονίκη, έχει την αφετηρία της στον δρόμο από Λοφίσκο προς Πέντε Βρύσες, εξ’ ου και η ονομασία, και τον τερματισμό στην διασταύρωση η οποία οδηγεί αριστερά προς Πέντε Βρύσες και στην συνέχεια Λουτρά Λαγκαδά (όπου ο χώρος service park) και δεξιά προς Όσσα, όπου ο τερματισμός και η απονομή κυπέλλων.
Η ειδική είναι στο μεγαλύτερο μέρος της γρήγορη, κατηφορική με παλιό αλλά καλό οδόστρωμα. Στα τελευταία κομμάτια γίνετε σταδιακά πιο σφιχτή και τεχνική. Σε δύο σημεία θα τοποθετηθούν συστήματα τεχνικής επιβράδυνσης (σικέιν), ενώ στα τελειώματα υπάρχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλαγή πορείας όπου αναμένεται να βρίσκονται οι περισσότεροι θεατές.  
Οι συμμετέχοντες στον 2ος Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα εκκινήσουν αμέσως μετά το τελευταίο αγωνιστικό του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού -Λαγκαδά. Λόγω των πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του φίλου και συναθλητή Γιώργο Ραπτόπουλου. 

Ο Α.Ο.Θ. εύχεται σε όλα τα πληρώματα Καλό Τερματισμό ...