21/10/15

Με 34 συμμετοχές το 3ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου ......


Με το 3ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου θα πέσει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο αγώνας μετά τις δύο επιτυχημένες του εκδόσεις, πλέον αναβαθμίστηκε και προσμετράει στον κορυφαίο θεσμό ράλλυ της χώρας μας. Παράλληλα, είναι ενταγμένο και στο καλεντάρι του πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων με συντελεστή 1.5. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι η πάντοτε φιλόξενη Αμάρυνθος, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Τα 34 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, αναμένεται να προσφέρουν άφθονο θέαμα!
Ο Γιώργος Φιλιππίδης, έχοντας ως συνοδηγό τον Λεωνίδα Μαχαίρα και όπλο ένα Mitsubishi Lancer Evo IX θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά στο πρωτάθλημα και να διπλασιάσει τις νίκες του στο θεσμό, μετά την επικράτησή του στο πρόσφατο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Εάν ανεβεί στο βάθρο του αγώνα, αυτομάτως θα εξασφαλίσει την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Τη δεύτερή του εμφάνιση με το εντυπωσιακό Skoda Fabia S2000 θα κάνει ο Παναγιώτης Καμπύλης. Με συνοδηγό τον Σταύρο Σταμέλο, ευελπιστεί να τερματίσει στον αγώνα προκειμένου να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο με το αυτοκίνητο. Μπορεί ο φετινός Πρωταθλητής, Λάμπρος Κύρκος να απουσιάζει, ωστόσο η οικογένεια Κύρκου θα έχει εκπροσώπηση στον αγώνα. Ο πρωταθλητής Αναβάσεων στην Ομάδα Ν, Πάνος Κύρκος, μετά το επιτυχημένο του ντεμπούτο στα ράλλυ το 2013, όπου είχε κερδίσει το Ράλλυ Σπριντ Μπράλου, επιστρέφει. Στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX θα κάθεται ο Γιώργος Πολυζώης. 
Η κατηγορία F2 αναμένεται συναρπαστική, καθώς η υπόθεση-τίτλος είναι ανοιχτή. Με νίκη, οι Πλάγος-Ρέντης (Peugeot 106 S16) ανακηρύσσονται αυτομάτως πρωταθλητές, καθώς οι πρωτοπόροι Αγγελόπουλος-Δίπλας απουσιάζουν από τον αγώνα. Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο με τον Παντελή Βασιλειάδη να επιστρέφει στην Αμάρυνθο με το Citroen AX που συμμετείχε το 2013. Εκείνη τη χρονιά, μάλιστα, είχε εγκαταλείψει στην τελευταία ειδική κι ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα. Δίπλα του θα κάθεται ο Παντελής Παπανδρέου. Ικανοί να διεκδικήσουν τη νίκη στην κατηγορία εμφανίζονται οι Χαράλαμπος Κούρτης-Θανάσης Μπίμπικας με το Volkswagen Golf II, όπως επίσης και οι θριαμβευτές της 1ης έκδοσης του αγώνα, Γιάννης και Γιώργος Γύζης με Renault Clio Williams. Το παρών για τρίτη συνεχή χρονιά θα δώσουν οι Γιάννης Τασιόπουλος-Βασίλης Μπασιούκας με Citroen Saxo VTS. Την έκπληξη στην F2 θα επιδιώξουν να κάνουν οι Φίλων Παπαδόπουλος-Βαγγέλης Σωτήρχος (Peugeot 206), Δημήτρης Λούκας-Γιώργος Μπάνος (Citroen AX), Γιώργος Σύλλας-Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Citroen Saxo VTS) και Νίκος Κούλης-Ιωάννης Σουλάνης (Peugeot 106 S16). 
Ο αγώνας είναι ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών. Εκεί, οι επικεφαλής, Αντώνης Γιοβάς-Κώστας Γρηγοριάδης, με Audi 80 GT θέλουν να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Στα φαβορί για τη νίκη συγκαταλέγεται ο περσινός πρωταθλητής, Γιώργος Κασιδόπουλος (Toyota Starlet) με νέο συνοδηγό τον Απόστολο Πάλλα. Πολύ δυνατοί είναι και οι Γιώργος Μουρτζούκος-Νίκος Καραδημήτρης, οι οποίοι με το BMW 2002 Ti εντυπωσίασαν στο φετινό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Υπολογίσιμοι αντίπαλοι μπορούν να θεωρηθούν οι Ιωάννης Πάλμος-Φωτεινή Ψαράκου (Peugeot 205 GTi), Ιωάννης Καλαϊτζιάν-Μαριάννα Καλογηράτου (Fiat Ritmo 130 TC) και Ιωάννης Λυκάκης-Μαρία Καμπούροβα, όντας έμπειροι από τη συμμετοχή τους στον περσινό αγώνα.
Υπενθυμίζεται πως η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, στις 16.28 με τη διεξαγωγή της ειδικής «Πισσώνας», η οποία εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του αγώνα. Στις 18.00, στην Πλατεία της Αμαρύνθου θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει, όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου. Την Κυριακή, το μενού περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 16.03 στην Πλατεία Αμαρύνθου. Οι απονομές θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο στις 18.00. Ο δρόμος για την ειδική του Σαββάτου θα κλείσει στις 15.30 ενώ 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αυτοκινήτου θα κλείσει ο δρόμος στις διαδρομές της Κυριακής. 

Μην ξεχάσετε να βάλετε μια ώρα πίσω τα ρολόγια το βράδυ του Σαββάτου!