Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Athens Cup 2009



Για δεύτερη χρονιά η αυλαία στην αγωνιστική σεζόν του καρτ στην χώρα μας πέφτει με έναν διεθνή αγώνα υψηλού επιπέδου. Το πρώτο Athens Cup που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Kartodromo διαδέχεται το πολύ πετυχημένο περυσινό Βαλκανικό κύπελλο της Θεσσαλονίκης. 73 οδηγοί από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τα Σκόπια και φυσικά την θα συμμετάσχουν σε ένα αγώνα πραγματική γιορτή για το καρτ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο, ενώ η Κυριακή είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους αγώνες που ξεκινούν από τις 11 το πρωί. Την παράσταση αναμένεται να κλέψει η μάχη μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας στην KZ2. Την λίστα συμμετοχών ηγείται ο Vladimir Arabadjiev, ο κορυφαίος οδηγός της γειτονικής μας χώρας αυτή τη στιγμή. Μετά από μια δύσκολη χρονιά στο Formula Master όπου περιορίστηκε σε 5 βάθρα και την 7η θέση στη βαθμολογία, ο Arabadjiev μετακόμισε στο GP2 Asia για να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή του στο κυρίως πρωτάθλημα GP2 του 2010. Πλάι του θα βρεθεί ο Michel Georgiev, πρωταθλητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης τα τελευταία δυο χρόνια και ο Hristo Vassilev που φέτος έφτασε μια ανάσα από τα να βάλει φρένο στην κυριαρχία του συμπατριώτη του στο SEEKZ. Απέναντι τους η χώρα μας θα παρατάξει δυο κορυφαία ονόματα που επιστρέφουν μετά από χρόνια στις πίστες του καρτ: τον νικητή φέτος στην Ιταλική F3 Στέφανο Καμιτσάκη (Intrepid Hellas) και τον πολυπρωταθλητή σε αγώνες καρτ και αυτοκινήτου Τάκη Καϊτατζή (Zanardi Hellas). Μαζί τους ο 2ος του εθνικού μας πρωταθλήματος Μιχάλης Χαλκίοπουλος (Intrepid Hellas) που θα κληθεί να υπερασπιστεί το σερί pole positions που διατηρεί φέτος.
Ο τελευταίος αγώνας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος έδωσε μια πρόγευση για αυτό που θα δούμε το Σαββατοκύριακο στην Μίνι αφού όλοι οι πρωταγωνιστές ήταν εκεί. Ο πρωταθλητής Χρήστος Σαγανάς (Athens Kart Shop), οι Ρουμάνοι κυρίαρχοι του φετινού SEEKZ Dionisios Marcu, Petrut Florescu και ο εκπληκτικός στη βροχή Τούρκος Berkay Besler είναι τα φαβορί, όμως η λίστα των 21 συμμετοχών έχει και άλλους οδηγούς που μπορούν να κατακτήσουν την νίκη. Από την Ελληνική πλευρά ξεχωρίζει ο Κωνσταντίνος Στέγγος της Athens Kart Shop, που πέτυχε την παρθενική του νίκη πριν από δυο εβδομάδες στην ίδια πίστα, ο Μάρκος Ψαλτάκης της Grilakis Racing και ο Αλέξανδρος Λεβισιανός της VK Performance. Από τους φιλοξενούμενους ρόλο outsider αναμένεται να παίξουν ο Τούρκος Emir Kalafatoglu και οι Βούλγαροι Lachezar Ivanov και Nikolai Nikolov
Στην KF3 οι συμμετοχές είναι επίσης 21 όμως η Ελληνική πλευρά θα έχει σημαντικές απώλειες αφού τόσο ο πρωταθλητής Δημήτρης Βασιλέρης, όσο και ο μεγάλος του αντίπαλος Χρήστος Κουτσοδήμος θα απουσιάσουν. Έτσι η σκυτάλη της διεκδίκησης της νίκης για την χώρας μας περνάει στους Αλέξανδρο Δαριβιανάκη (Zanardi Hellas), Φίλιππο Καλέση (PRT Motorsport), Γιάννη Κελεσίδη, Νίκο Κυδωνάκη (Speed Force) και Στέφανο Διαμαντόπουλο (Birel Hellas). Από τους φιλοξενούμενους ξεχωρίζει ο Ρουμάνος φετινός πρωταθλητής του SEEKZ Daniel Nicolescu, ο Σκοπιανός προκάτοχος του Risto Vukov, ο Τούρκος Onder Kaan και ο Βούλγαρος Alexander Stoev. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ρουμανικής καταγωγής Ελβετού Brad Brunner που έχει ένα αρκετά αξιοσέβαστο βιογραφικό στο Ελβετικό πρωτάθλημα καρτ.
Στην KF2 οι συμμετοχές μπορεί να είναι μόλις δέκα όμως η μάχη αναμένεται να είναι καυτή ανάμεσα στον πρωταθλητή Βασίλη Κοτέογλου της PRT Motorsport, τον μεγάλο του αντίπαλο Πάυλο Ξυνό της Speed Force και τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας στο SEEKZ Stefano Lovchaliev από τη Βουλγαρία. Τη γειτονική χώρα θα εκπροσωπήσει και ο φρέσκος στην κατηγορία Todor Batkov, όμως τα Ελληνικά χρώματα διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερο βάθος στο οπλοστάσιο τους αφού το παρόν στις Αφίδνες θα δώσουν αρκετοί ακόμη οδηγοί που μπορούν να πάρουν την νίκη. Ανάμεσα τους οι δυο Θεσσαλονικιοί της Aspis Karting Club Γιώργος Καρακούλας και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο έμπειρος και πάντα ταχύς Κώστας Μαϊτός (MR Karting) καθώς και οι δυο ευχάριστες εκπλήξεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος Λευτέρης Κυδωνάκης (Athens Kart Shop) και Ταξιάρχης Παππάς (PRT Motorsport). Τέλος, η κατηγορία των Rotax είναι σχεδόν αποκλειστικά Ελληνική υπόθεση αφού μόνο ο Τούρκος Nacy Sualp έκανε το ταξίδι στην Αθήνα. Από τους επτά συμπατριώτες μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεχωρίζουν ο κυπελλούχος της Εθνικής 125 Αναστάσιος Μπέκος (Maranello Kart Hellas), η πάντα γρήγορη Μαρία Ορφανίδου (Mistral Electronics Team), ο αεροδυναμιστής της Brawn GP και πρωταγωνιστής του Rok Cup Βαγγέλης Αρβανιτάκης (Kirkos Arrow Team) και οι οδηγοί της Formula Gloria Σέρκος Μοβσεσιάν (Kirkos Arrow Team), Πέτρος Παυλογιάννης (Maranello Kart Hellas).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα