Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τατόι 2017 ...


Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 στο Τατόϊ. Ο αγώνας αναβιώνει μετά από 35 χρόνια και φέτος το σωματείο “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΩΝ” και “DIELPISFORMULA1’, το αφιερώνει στον οδηγό Γιώργο Μοσχού (1944-2011) για τη συνολική του προσφορά στο άθλημα και γενικά στα μηχανοκίνητα σπορ.
Ο Γιώργος Μοσχούς ήταν ένας αληθινός σπόρτσμαν, ένας αθλητής των μηχανοκίνητων αθλημάτων, ο οποίος αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από το κοινό των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου. 
Οδηγός με εξαιρετικό ταλέντο και με μοναδική αίσθηση του ορίου οδήγησης, με θέαμα και ουσία. Διακρίθηκε σε όλες τις μορφές αγώνων στις οποίες έλαβε μέρος, υπήρξε πολυπρωταθλητής ταχύτητας και ράλι. Έγραψε ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και ξεχώρισε για την ποιότητα και για το ήθος του. 
Γι’ αυτούς τους λόγους το σωματείο μας αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή αναβίωση του αγώνα στον Γιώργο Μοσχού και επιλέξαμε στιγμιότυπο με το αυτοκίνητό του και τον ίδιο σε δράση από παλαιότερο αγώνα στο Τατόϊ, για να κοσμήσουμε την πρώτη μας εικονογράφηση του αγώνα. 
Υπενθυμίζουμε ότι οι δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο από τις 9:00 ως τις 16:00 πρώτα οι ελεύθερες δοκιμές για να στήσουν σωστά τα αυτοκίνητά τους οδηγοί και μηχανικοί και στη συνέχεια οι χρονομετρημένες δοκιμές για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης των αυτοκινήτων. 
Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη και τα αυτοκίνητα χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες:

⦁ Sport 
⦁ Τουρισμού (touring)
⦁ Formula Saloon
⦁ Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)
⦁ Ενιαίο ΣΟΑΑ
⦁ Formula

Στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλλυ των κατηγοριών Ν-Α-Ε.  
Η πίστα έχει μήκος 3.610μ ,είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15μ και το υπόλοιπο στα 12μ.
H πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού, (στάση Δεκέλεια)  είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τα οποία σταθμεύουν σε προκαθορισμένο χώρο του αεροδρομίου, δωρεάν. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο αεροδρόμιο, Βόρεια και Νότια από τη λεωφόρο Τατοΐου. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της viva.gr. εδώ!
Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για ΑΜΕΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. (με βεβαίωση ανανέωσης).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρυμουλκούμενα - Τρέιλερ ...

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχετική τροπολογία. Με τη νέα νομοθετική διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με ειδικά σημειώματα ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας  που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/2021 Υπουργική Απόφαση (δηλαδή, μέχρι 29/12/2023), να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαλής και απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των εργασιών των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα τουλάχιστον έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024, να  τίθενται νομίμως σε κ

Ευχές Α.Λ.Α.Κ. ...

 

Νέο Δ.Σ. στην ΑΛΜΑ Αιγίου ...

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 21/4/2024, το αθλητικό σωματείο μηχανοκίνητου αθλητισμού ΑΛΜΑ Αιγίου ανακοινώνει τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η νέα διοικητική ομάδα διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος: Μπουροθανασόπουλος Χαράλαμπος Αντιπρόεδρος: Σωτηρόπουλος Νικόλαος Γραμματέας: Τσερετζούλιας Θεοφάνης Ταμίας: Σουφλής Στάικος Μέλη: Λύρος Νικόλαος, Γκουλεμάνης Κωνσταντίνος, Δημουλάς Ανδρέας Η αποστολή του νέου Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη διετία είναι να αναλάβουν τη διοργάνωση των αγώνων που ορίζονται από την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, ΟΜΑΕ. Φέτος για το 2024, στο σωματείο του Αιγίου ανατέθηκαν τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Η επιτυχημένη  SEAJETS Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας τον περασμένο Μάρτιο, η οποία είχε μεγάλη απήχηση και προβολή για την περιοχή. Ο επόμενος αγώνας είναι 1 και 2 Ιουνίου το καθιερωμένο 11ο Rally Sprint Αιγίου που προσμετρά στο κύπελλο αυτοκινήτων και στο πρωτάθλημα ιστορικών. Μία διοργάνωση στολίδι για την μηχα