Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Hellenic Time Trial Challenge ...


Το αθλητικό σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) ανακοινώνει την οργάνωση του πρώτου από τους τέσσερις αγώνες της φετινής χρονιάς, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.
Το έπαθλο HTTC δίνει τη δυνατότητα σε όποιον οδηγό επιθυμεί να αγωνιστεί σε ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο με το προσωπικό του αυτοκίνητο δρόμου, με την προϋπόθεση να διαθέτει πυροσβεστήρα εύκολα προσβάσιμο από τη θέση του οδηγού. Οι κατηγορίες του HTTC στο συγκεκριμένο αγώνα, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και της ισχύος των αυτοκινήτων, καθώς και του τύπου των ελαστικών που χρησιμοποιούν, είναι οι Stock, Sport και Extreme. 
Ο αγώνας θα αποτελείται από δύο ξεχωριστά σκέλη, καθένα εκ των οποίων έχει ανεξάρτητη βαθμολογία. Κάθε αυτοκίνητο θα εκτελεί σε κάθε σκέλος έναν ελεύθερο και πέντε χρονομετρημένους γύρους. Για την βαθμολογία του κάθε σκέλους θα προσμετρά ο συνολικός χρόνος των χρονομετρημένων γύρων, ενώ για την τελική κατάταξη της ημέρας θα προστίθεται η βαθμολογία των δύο σκελών. 
Η εκκίνηση θα δίνεται εν κινήσει (flying) με τη συμπλήρωση του αναγνωριστικού γύρου στην αφετηρία. Οι προσπεράσεις, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται - και αν ένας οδηγός συναντήσει στην πίστα αυτοκίνητο που κινείται πιο αργά, έπειτα από ένδειξη των κριτών (μπλε σημαία) ο οδηγός που εμποδίστηκε θα επιστρέφει στα pits και θα μπορεί να επαναλάβει την προσπάθειά του.

Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής
Κάθε αγωνιζόμενος που επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στο Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης οφείλει να έχει έγκυρο Δελτίο Αθλητή - κατά συνέπεια να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο από τα αναγνωρισμένα σωματεία ή λέσχες αυτοκινήτου της Ελλάδας. 
Παράλληλα, είναι απαραίτητη η έκδοση αγωνιστικής άδειας Β, η οποία ισχύει ως τις 31/12/2017 και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης. Το κόστος της Αγωνιστικής Αδειας Τύπου Β είναι 60 ευρώ και πληρώνεται στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) με χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας. Υπάρχει, βέβαια, η δυνατότητα έκδοσης ημερήσιου Δελτίου αθλητή τύπου Γ, με ισχύ για έναν συγκεκριμένο αγώνα με κόστος 30 ευρώ.
Για την έκδοση της αγωνιστικής άδειας χρειάζεται η Αίτηση Έκδοσης Δελτίου Αθλητή συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία του αγωνιζόμενου και σφραγισμένη από Ιατρό Παθολόγο, καθώς και μία φωτοτυπία διπλώματος και μία φωτοτυπία ταυτότητας.
Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΟΜΑΕ, στο πεδίο «Νέος Τρόπος Απόκτησης Αγωνιστικής Αδειας», θα καταχωρήσετε όλα τα παραπάνω έγγραφα και θα απευθυνθείτε στο αθλητικό σας σωματείο να τα παραδώσετε, το οποίο με τη σειρά του θα επιβεβαιώσει την ορθότητα αυτών που έχετε εισάγει στο σύστημα. Η παραλαβή της Αγωνιστικής σας Άδειας γίνεται από το Αθλητικό Σωματείο στο οποίο ανήκετε.
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τον 1ο αγώνα του Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης 2017 λήγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί μέχρι το Σάββατο 16/09 στα γραφεία του σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι) κάθε απόγευμα στις 18:00-21:00, ενώ την Κυριακή 17/09 θα στεγάζεται στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Πληροφορίες: Γραφεία Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., Κύπρου 76, Περιστέρι
Τηλέφωνα: 210.5780157, 6944.531231, 6973.018485
Website: www.ellada-racingclub.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

22η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ...

Οι προετοιμασίες για την 22η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος”, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου έχουν ξεκινήσει. Το Αθλητικό Σωματείο Start Line μαζί με τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, συνεργάζονται και φέτος αρμονικά ώστε να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα σε αγωνιζόμενους και θεατές. Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αγαπηθεί από τους αγωνιζόμενους και τους θεατές. Τη φετινή χρονιά ωστόσο η Ανάβαση Κύμης πρωτοπορεί καθώς για πρώτη φορά σε αγώνα ανάβασης θα δούμε αγωνιστικά αυτοκίνητα Crosscar να προσπαθούν να σταματήσουν τα χρονόμετρα ταχύτερα από κάθε άλλου είδους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar μπαίνει δυνατά και στις αναβάσεις καθώς στον δεύτερο γύρο της χρονιάς θα δούμε τους πρωταγωνιστές του θεσμού να μάχονται αυτή τη φορά σε ασφάλτινο και

Με τον μήνα ...

Την δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχουν όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές. Κι αυτό καθώς η ΑΑΔΕ άνοιξε την πλατφόρμα myCAR μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα επί παραδείγματι ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 120 ευρώ προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός του για ένα μήνα, (πχ τον Ιούνιο), θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας μόνο 10 ευρώ. Όταν όμως λήξει το διάστημα για το οποίο έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να θέσει ξανά σε ακινησία το αυτοκίνητό του για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας. Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας από την επόμενη χρονιά Όσοι θέλουν να κυκλοφορήσουν για έναν ή περισσότερους μήνες το αυτοκίνητό τους το οποίο έχει τεθεί σε ακ

11ο Rally Sprint Αιγίου ...

Σας προσκαλούμε στο 11ο Rally Sprint Αιγίου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024. Ο αγώνας, πλέον θεσμός για την Αιγιάλεια, αποτελεί μέρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Ράλλυ Legends της ΟΜΑΕ. Μια πανέμορφη και απαιτητική διαδρομή: Το κέντρο του αγώνα θα είναι το παλιό λιμάνι του Αιγίου. Η αγωνιστική διαδρομή του αγώνα, από τον Σελινούντα μέχρι την Φτέρη, θεωρείται μια από τις ομορφότερες, τεχνικά απαιτητικές και δημοφιλείς στην Ελλάδα και θα γίνει 2 φορές την Κυριακή. Άψογη συνεργασία για έναν άρτια οργανωμένο αγώνα: Η ΑΛΜΑ Αιγίου και ο Δήμος Αιγιαλείας συνεργάζονται άψογα για να εξασφαλίσουν έναν αγώνα άρτια προετοιμασμένο, με έμφαση στην ασφάλεια αγωνιζομένων και θεατών. Δυνατότητα γνωριμίας με τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς: Φέτος η ΑΛΜΑ Αιγίου καλεί τους θεατές στο Service Park του αγώνα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τους