Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον Τελικό της KZ2 ο Φώτης Σωτηρόπουλος στη Γαλλία ...


Η συλλογή εμπειριών για τον νεαρό Φώτη Σωτηρόπουλο συνεχίστηκε στο Mans της Γαλλίας, όπου στις 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου φιλοξενήθηκε ο 2ος γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting για την Κατηγορία KZ2 με 6τάχυτα καρτ. Ο 18χρονος οδηγός, που συμμετείχε με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), έφτασε μέχρι τον Τελικό του αγώνα, επίδοση που καθιστά την εμφάνισή του επιτυχημένη.
Ο αγώνας στην πίστα του Mans, που έχει μήκος 1.384 μέτρων, χαρακτηρίστηκε από τον άστατο καιρό, που μετέτρεψε τις επιλογές σε ρουλέτα, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι οδηγοί ξεκίνησαν μια διαδικασία έχοντας επιλέξει ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα, το οποίο όμως στέγνωνε άμεσα με αποτέλεσμα να ενδείκνυνται slicks, ή το αντίθετο. Με αυτό το δεδομένο, αλλά και με την διάθεση να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό από ένα τόσο σημαντικό αγωνιστικό ραντεβού, ο Έλληνας οδηγός βελτίωνε αισθητά της επιδόσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο τιμόνι ενός καρτ με σασί της Ιταλικής EVO Kart, κινητήρα TM και ελαστικά Bridgestone, τα οποία ήταν κοινά για όλους τους οδηγούς. 
Με τον καιρό να παίζει τα παιχνίδια του και το διαρκώς μεταβαλλόμενο επίπεδο πρόσφυσης στο οδόστρωμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες όλων των οδηγών, ο Φώτης Σωτηρόπουλος προσαρμόστηκε σε συνθήκες που δεν έχει συνηθίσει, αφού στη χώρα μας οι αγώνες σε βρεγμένο οδόστρωμα δεν είναι συχνοί. Μετά τις Χρονομετρημένες Δοκιμές βρισκόταν στην 40ή θέση ανάμεσα στους 63 οδηγούς που εκκίνησαν, ενώ έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία των Προκριματικών που περιλάμβανε πολλές σειρές αγώνων, από τους οποίους θα προέκυπταν οι 34 ταχύτεροι οδηγοί για να αγωνιστούν στον Τελικό. 
Μετά το πέρας των Προκριματικών και ενώ βελτίωνε διαρκώς τους χρόνους του, ο 18χρονος οδηγός κατάφερε να βρεθεί στον Τελικό, ο οποίος έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής. Μάλιστα, αν στον τελευταίο Προκριματικό δεν είχε μια επαφή με αντίπαλο που τον έριξε πίσω στην κατάταξη, θα είχε ξεκινήσει από καλύτερη θέση τον Τελικό, ο οποίος διεξήχθη με συννεφιά, αλλά χωρίς βροχή. Παρόλα αυτά, ο Φώτης Σωτηρόπουλος δεν πτοήθηκε και μετά από μια δυναμική εκκίνηση βρέθηκε στον πρώτο γύρο 22ος, έχοντας κερδίσει προσωρινά 12 θέσεις. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς στον 12ο γύρο αναγκάστηκε να επιστρέψει στα πιτς και να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, από πρόβλημα στον κινητήρα του καρτ. Μπορεί ο Τελικός να άφησε πικρή γεύση στον νεαρό οδηγό, ωστόσο σημασία έχει το ταξίδι και ο Φώτης Σωτηρόπουλος έφτασε σχεδόν ως το τέλος, συμμετέχοντας σε έναν αγώνα με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμό και μετρώντας τις δυνατότητές του απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς της Ευρώπης, σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες karting. 

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος δήλωσε:  "Η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία, την οποία συνιστώ σε όποιον οδηγό θέλει εξελιχθεί και να αποκτήσει περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες. Εμείς διασκεδάσαμε, ενώ ταυτόχρονα πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η παρουσία στον Τελικό. Μπορεί να είχαμε ατυχίες, όπως η εγκατάλειψη στον Τελικό όμως αυτά είναι μέρος των αγώνων και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος! Επόμενος στόχος, είναι ο Τελικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γερμανίας, που θα συμμετάσχω το Σεπτέμβριο".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρυμουλκούμενα - Τρέιλερ ...

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχετική τροπολογία. Με τη νέα νομοθετική διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με ειδικά σημειώματα ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας  που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/2021 Υπουργική Απόφαση (δηλαδή, μέχρι 29/12/2023), να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαλής και απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των εργασιών των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα τουλάχιστον έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024, να  τίθενται νομίμως σε κ

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

3ος Γύρος Λαμία ...

Πλησιάζουν οι μέρες για το διήμερο της μεγάλης γιορτής του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λαμία στις 11-12 Μαΐου, και ήδη το ενδιαφέρον όλων για τον αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, είναι τεράστιο. Οι διαδικασίες διοργάνωσης του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024 στις 11-12 Μαΐου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να χαρίσει πλούσιο θέαμα σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, όντας πλέον θεσμός, μετά την εξαιρετική επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς με τις θετικότατες εντυπώσεις σε θεατές και αγωνιζομένους. Οι συμμετοχές του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, ανοίγουν σήμερα Τετάρτη 24 Α