17/4/15

Opel ADAM ROCKS S .....


Η παράσταση αρχίζει για το Opel ADAM ROCKS S στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ (AutoRAI, ημέρες για το κοινό 17 – 26 Απριλίου): το σπορ mini-crossover της Opel έκανε σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα του, την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Η Opel παρουσίασε επίσης πολλές ακόμα εθνικές πρεμιέρες, όπου ξεχώρισαν η υπηρεσία Opel OnStar και τα νέα μοντέλα KARL και Opel Corsa OPC.
«Όλα αυτά τα νέα και καινοτόμα προϊόντα επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την πολιτική της Opel να προσφέρει πρωτοποριακές τεχνολογίες και ελκυστικά μοντέλα σε προσιτές τιμές,» δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales του Opel Group,κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. «Θέλουμε να ενισχύσουμε την Opel σαν μία συναισθηματική και προσιτή Γερμανική μάρκα – το ADAM ROCKS S είναι το καλύτερο παράδειγμα ενός συναισθηματικού αυτοκινήτου που ενσαρκώνει προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες και τη Γερμανική μηχανολογική ποιότητα.»


Το τολμηρό και σπορτίφ Opel ADAM ROCKS S
Με μήκος 3.75 m, αρρενωπή εμφάνιση και κινητήρα 110 kW/150 hp ECOTEC, το νέο ADAM ROCKS S απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν να συνδυάσουν σπορ οδήγηση και περιπέτεια με μία σικ off-road εμφάνιση. Ο κινητήρας αποδίδει 220 Nm και συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο κοντής κλιμάκωσης. Το mini-crossover έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζεται μόλις 7,9 δευτ. για να επιταχύνει από  80 σε 120 km/h. Η τελική ταχύτητα είναι 210 km/h. Η οδηγική απόλαυση είναι εξασφαλισμένη με ένα χαμηλωμένο κατά 15 mm σπορ πλαίσιο υψηλών επιδόσεων, το άμεσο, σπορ σύστημα διεύθυνσης και το ισχυρό σύστημα πέδησης με ESP που μπορεί να απενεργοποιηθεί. Παρά τις επιδόσεις του, το σπορ, νέο μικρό αυτοκίνητο της Opel καταναλώνει μόλις 5,9 lit / 100 km με εκπομπές CO2 139 g/km στο μικτό κύκλο.
Η Opel παρουσίασε έναν ακόμα κορυφαίο αθλητή στο Άμστερνταμ. Το νέο Corsa OPC εντυπωσιάζει με τον ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του που αποδίδει 152 kW/207 hp και ροπή μέχρι 280 Nm. Το σπορ κορυφαίο Corsa επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,8 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 230 km/h (7,5 l/100 km και 174 g CO2/km στο μικτό κύκλο).


Opel KARL, αυτοκίνητο με άποψη
«Ένα αυτοκίνητο με άποψη που απευθύνεται στην καρδιά και το μυαλό – ιδανικό για πελάτες με ευαισθησία σε θέματα τιμής που επιθυμούν να συνδυάσουν την καθημερινή χρηστικότητα με ανέσεις και σύγχρονες τεχνολογίες.» Έτσι παρουσίασε ο Peter Christian Küspertintroduced το νέο Opel KARL στην πρεμιέρα του στο Άμστερνταμ. Οι έξυπνοι αγοραστές αποκτούν ένα προσιτό αυτοκίνητο που ικανοποιεί κάθε προσδοκία: City mode για το σύστημα διεύθυνσης, θερμαινόμενο τιμόνι και συστήματα υποστήριξης όπως Park Assist, Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας, λειτουργία φωτισμού στροφών και Lane Departure Warning κάνουν τις τεχνολογίες Opel από ανώτερες κατηγορίες προσιτές για όλους στη μικρή κατηγορία. «Ή όπως λέμε, υψηλή τεχνολογία για όλους!» συνόψισε ο Küspert  περιγράφοντας με δυο λόγια τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου. «Με τα KARL, ADAM και Corsa, έχουμε τώρα την πιο δυνατή προσφορά μικρών οχημάτων στην ιστορία μας και τη νεότερη γκάμα της αγοράς.»
Ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων &  Aftersales της Opel λανσάρισε επίσης την υπηρεσία υποστήριξης Opel OnStar στο Ολλανδικό κοινό. «Η υπηρεσία Opel OnStar θα μετατρέψει το αυτοκίνητό σας σε ένα ισχυρό, κινητό WiFi hotspot. Και όχι μόνο: Η Opel OnStar είναι κάτι παραπάνω από ψυχαγωγία. Είναι πάντα εκεί σε περίπτωση ανάγκης και μπορεί να σώσει ζωές» δήλωσε ο Küspert. Με το λανσάρισμά της στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον Αύγουστο, η Opel κάνει το επόμενο βήμα στη συνδεσιμότητα οχημάτων και ενισχύει την πρωτοκαθεδρία της σε επαναστατικές τεχνολογικές λύσεις.
Αυτά είναι βήματα που χαίρουν υψηλής εκτίμησης από τους πελάτες. Peter Christian Küspert: «Είμαστε τώρα η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία επιβατικών και ελαφρών επιβατικών οχημάτων (LCV) στην Ολλανδία. Καταφέραμε να αυξήσουμε το μερίδιό μας εδώ, στην κατηγορία επιβατικών οχημάτων στο 5,77% και στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων  στο 7,6%. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στην καλή εικόνα της Opel σε όλη την Ευρώπη την περσινή χρονιά και το πρώτο τρίμηνο του 2015.»