8/7/14

Ελληνική επιτυχία στην Πανευρωπαϊκή Ανάβαση Trento-Bondone


Για άλλη μια χρονιά η αγωνιστική ομάδα (παρέα) του Μ. Ξανθάκου ,πιστή με το ραντεβού της στο Ιταλικό βουνό έδωσε το παρόν στα padddok της 64ης Salita Trento-Bondone στις 5/6 Ιουλίου. 
Η διασημότερη  Ανάβαση που βρίσκεται στο ημερολόγιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αναβάσεων γίνεται στο βουνό Bondone.
Ξεκινάει από την πόλη Trento και μετά από 17,3 δύσκολα, θεαματικά  και τεχνικά χιλιόμετρα τερματίζει στο χωριό Vason.
Αποτελεί την μεγαλύτερη και δυσκολότερη (διαφορά υψομέτρου 1350μ) Ανάβαση της Ευρώπης έτσι ώστε και η απλή συμμετοχή σε αυτήν να αποτελεί τίτλο τιμής στους οδηγούς Αναβάσεων της Ευρώπης.
Ο Μ.Ξανθάκος συμμετείχε στην κλάση Α 2000 με ένα άψογα προετοιμασμένο Renault Clio R3 της ομάδας Clacson Motorsport. 
Tην Παρασκευή πριν τον αγώνα έγινε σε κλειστή διαδρομή το απαραίτητο τεστ για την εξοικείωση του οδηγού με το αυτοκίνητο, αλλά  και τις διάφορες ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο που απαιτεί αυτή η ξεχωριστή ανάβαση. 


Το Σάββατο έγιναν δύο σκέλη χρονομετρημένων δοκιμών με τον Μάριο πάντα στην τετράδα της κλάσης. 
Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίνεται στο μοναδικό σκέλος του αγώνα της Κυριακής. 
Στην Α-2000 υπήρξε μεγάλος συναγωνισμός μεταξύ των R3 και Α7, αλλά τα «τέρατα» Peugeot 306 maxi, και 207 S2000 έδειχναν άπιαστα. 
Το αποτέλεσμα της Ελληνικής ομάδας στην κατάταξη C.S.A.I. είναι μια καταπληκτική 3η θέση με χρόνο 11.46.18  πίσω από το τρομερό 306maxi  του M.Valentini(11.27.00) και το Clio R3 του έμπειρου πρωταγωνιστή των Ευρωπαϊκών Αναβάσεων I.Genedese(11.44.11). 
Στην κατάταξη F.I.A.,1oς o Ι.Genedese,2ος  ο Μ.Ξανθάκος και 3ος ο G.Graziosi με Peugeot 207 S2000(11.47.70)


Ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει για την  πολύτιμη ηθική και υλική υποστήριξη την Actionaid ,την ΟΜΑΕ,την NORDICA Extraflame,την weishaupt,την ΜGsystem,το rrmagazine.gr, την Kαραγρηγόρης Αuto-Μoto και stickermax rd.