Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΙΣΑ - Grand Prix 2017 ...


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων διοργάνωσε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην ανατολική παραλία Βάρκιζας το «ΣΙΣΑ Grand Prix 2017», που παραδοσιακά είναι η τελευταία εκδήλωση της χρονιάς και πάντα κρίνει το αμφίρροπο Πρωτάθλημα ΣΙΣΑ.
Τα στελέχη του ΣΙΣΑ διαμόρφωσαν το Σάββατο μέσα σε λίγες ώρες μία πρωτότυπη ειδική διαδρομή ακριβείας μήκους 1000 μέτρων, τύπου Rally Sprint Regularity που πληρούσε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και στην οποία διαγωνίσθηκαν τα πληρώματα 3 φορές. Παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός αποδείχθηκε εξαιρετικός για την εποχή και πλήθος θεατών παρακολούθησαν τον αγώνα δωρεάν & πανοραμικά από ασφαλή θέση. Με την παρουσία του μας τίμησε στην εκκίνηση και στην απονομή επάθλων ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνστανέλλος.
Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, στην πιο τεχνική Regularity με μέση ταχύτητα 30 χλμ/ώρα και στην πιο εντυπωσιακή Super Classic με μέση ταχύτητα περίπου 42 χλμ/ώρα. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:30 και μέχρι τις 14:30 που συμπληρώθηκε το διαγωνιστικό σκέλος τα 60 ιστορικά αυτοκίνητα και τα 10 youngtimer που συμμετείχαν, προσέφεραν πλούσιο θέαμα. Στην κατηγορία Regularity έδωσαν σκληρή μάχη δύο «γερόλυκοι» του ΣΙΣΑ, όπου επικράτησαν ο Γ. Νίκας/Φ. Νίκα έναντι των φετεινών πρωταθλητών, Δ. Τρίκαρδου/Χ. Χατζή. Στην κατηγορία Super Classic παρά την αναμενόμενη τυπεροπλία των γρήγορων μικρών αυτοκινήτων έλαμψε ο Αλ. Παπανδρέου με την Manta του και νίκησε για 2η συνεχόμενη χρονιά. 


Οι νικητές του «ΣΙΣΑ Grand Prix 2017» είναι:
Κατηγορία Regularity 
1. ΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΝΙΚΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ/MERCEDES BENZ 230 του1974
2. ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΧΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/MG B του1977
3. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΝΙΚΗ/PEUGEOT 304 του 1977


Κατηγορία Super Classic
1. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/OPEL MANTA B του 1976
2. ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ/AUTOBIANCHI A112 ABARTH του 1978
3. ΡΕΥΜΟΝΔΟΣ ΓΙΟΝ/BLMC MINI του 1978


O ΣΙΣΑ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, που παρά τις δύσκολες μέρες που διανύει ο χώρος του ιστορικού αυτοκινήτου, μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης ευχαριστεί την Τροχαία Ελληνικού για την βοήθεια της και τους υποστηρικτές του Grand Prix 2017, που ήταν ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η LUKOIL & η SP Tableware, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας που ήταν οι Auto Classic, Κόκκινη Σημαία, SNP, Automania TV & Time2rally.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

3ος Γύρος Λαμία ...

Πλησιάζουν οι μέρες για το διήμερο της μεγάλης γιορτής του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λαμία στις 11-12 Μαΐου, και ήδη το ενδιαφέρον όλων για τον αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, είναι τεράστιο. Οι διαδικασίες διοργάνωσης του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024 στις 11-12 Μαΐου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να χαρίσει πλούσιο θέαμα σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, όντας πλέον θεσμός, μετά την εξαιρετική επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς με τις θετικότατες εντυπώσεις σε θεατές και αγωνιζομένους. Οι συμμετοχές του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, ανοίγουν σήμερα Τετάρτη 24 Α