Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Nissan Electric Café ...


Με αφορμή την επίτευξη 3 δισεκατομμυρίων "ηλεκτροκίνητων" χιλιομέτρων από ιδιοκτήτες του LEAF σε παγκόσμιο επίπεδο, η Nissan λανσάρει μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα με την ονομασία “Electrify The World” αλλά και ανοίγει ένα πρωτοποριακό Café στο Παρίσι όπου οι θαμώνες πληρώνουν τον καφέ με… ενέργεια!
Στο Nissan Electric Café, οι πελάτες του έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία αιχμής και να παράγουν τη δική τους ενέργεια. Στη συνέχεια, η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται ως αντίτιμο για να πληρώσουν αγαθά και υπηρεσίες, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο έναν διαφορετικό, “ηλεκτρικό” τρόπο ζωής. Η συμβολική πληρωμή ενός φλιτζανιού καφέ με ενέργεια ήταν διαθέσιμη για το κοινό για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα του οράματος της Nissan για τη Έξυπνη Κινητικότητα / Intelligent Mobility.
Το Café διαθέτει μια σειρά από νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας xStorage Home, που αναπτύχθηκε από την παγκόσμια εταιρία διαχείρισης ενέργειας, Eaton, σε συνεργασία με τη Nissan. Αποτελούμενο από μπαταρίες ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Nissan, το xStorage Home είναι ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερο έλεγχο για το πώς και πότε χρησιμοποιούν την ενέργεια στα σπίτια τους. Το σύστημα έρχεται τώρα σε έξι διαφορετικές παραμετροποιήσεις, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Ήδη οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία μπορούν να προ-παραγγείλουν το xStorage Home.


Για την εύρυθμη λειτουργία του Café, η Nissan έχει εφαρμόσει αρκετές πρωτοποριακές τεχνολογίες. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος ενός διαδρόμου που λειτουργεί με ηλεκτρο-μαγνητική επαγωγή για την παραγωγή ενέργειας, αλλά και να δοκιμάσουν το photo-pod, όπου πηδώντας πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα πάνελ, παράγουν αρκετή ενέργεια για να βγάλουν μια φωτογραφία. Το Café διαθέτει επίσης το πρωτοποριακό σύστημα καθισμάτων μπαρ WeWatt, όπου οι καθήμενοι μπορούν να περιστραφούν γύρω από τον εαυτό τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα απόθεμα ενέργειας, ικανό να τους “ανταμείψει” με ένα ποτό της επιλογής τους.
Δείτε video με το Nissan Electric Café : ΕΔΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ