Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη γενική ο Σερδερίδης ...


Σε ασφάλτινο τερέν συνεχίστηκε το Σάββατο το Ράλλυ Καταλωνίας, 11ος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, που παρουσιάζει ελληνικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του Ιορδάνη Σερδερίδη στο WRC Trophy. Ο Έλληνας οδηγός σαφώς πιο εξοικειωμένος με το οδόστρωμα, ανέβασε ρυθμό και βελτίωσε τις επιδόσεις του στο δεύτερο σκέλος.
«Ευχαριστηθήκαμε πολύ περισσότερο την οδήγηση στην άσφαλτο, εξαιτίας και της μεγαλύτερης εμπειρίας μας σε αυτή την επιφάνεια.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη αναφορικά με την πορεία του στις Σαββατιάτικες ειδικές και συνέχισε: «Ακολουθήσαμε συγκεκριμένη στρατηγική, πιέζοντας στα «καθαρά» κομμάτια. Αντιθέτως, στα σημεία όπου η διαδρομή είχε χώματα από τα διερχόμενα αγωνιστικά, επιλέξαμε να κινηθούμε προσεκτικά, καθώς ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τερματισμό και να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς που θα μας κρατήσουν ζωντανούς στη μάχη του τίτλου στο WRC Trophy.»


Η Κυριακή, η μικρότερη μέρα του αγώνα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές στην άσφαλτο και ο Καβαλιώτης οδηγός εμφανίζεται αισιόδοξος για το τελευταίο σκέλος: «Πρέπει να επικεντρωθώ στον αρχικό μου στόχο και να τερματίσω στο Ράλλυ Καταλωνίας. Πρέπει να αποφύγουμε τα περιττά ρίσκα και να φύγουμε από την Ισπανία με πολύτιμους πόντους για το θεσμό του WRC που απευθύνεται σε ιδιώτες οδηγούς.», τόνισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα