Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Λαμία για να σπάσει το ρόδι ......


Στο χωμάτινο σκέλος του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος θα κάνει τη δεύτερη φετινή του εμφάνιση ο Ίαν Παπανικολάου. Ο αγώνας αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 26 Απριλίου στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Ο νεαρός οδηγός αυτή τη φορά θα έχει τον Θοδωρή Κούλη στο πλάι του, καθώς επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στον Δημήτρη Αντωναίο να βρεθεί στη Λαμία.
Αν και ο αγώνας δεν ήταν στα αρχικά σχέδια του οδηγού, λίγες ημέρες μετά το Ολυμπιακό Ράλλυ, αποφάσισε να παρευρεθεί στη Λαμία, ώστε να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο με το Toyota Yaris, κάτι που δεν έγινε πλήρως στον Πύργο, ύστερα από την πρόωρη εγκατάλειψη: «Θέλω να συνηθίσω το αυτοκίνητο και η Λαμία θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνω αρκετά αγωνιστικά χιλιόμετρα. Μη ξεχνάμε πως ακόμα είμαστε σε φάση εκμάθησης του Yaris, οπότε πάμε βήμα-βήμα. Μακάρι να μπορούσαμε να τρέξουμε και τις δύο ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλτου αλλά δυστυχώς δε βρέθηκε η απαραίτητη υποστήριξη για αυτό το εγχείρημα», δήλωσε ο Παπανικολάου.
Την εβδομάδα πριν τον αγώνα, ο νεαρός οδηγός βρέθηκε σε περιοχή της Αττικής για δοκιμές, προκειμένου να κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις στο Toyota: «Το τεστ του αυτοκινήτου μετά και τις επισκευές από το Ολυμπιακό, ήταν πολύ καλό. Η αίσθηση ακόμα καλύτερη, με βελτιώσεις στα σημεία που διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο δικό μου οδηγικό στυλ», υπογράμμισε. Εντυπωσιασμένος από τις ειδικές διαδρομές της Λαμίας εμφανίστηκε ο Ίαν Παπανικολάου, ύστερα από τις αναγνωρίσεις που πραγματοποίησε με το συνοδηγό του, Θοδωρή Κούλη: «Οι ειδικές είναι πολύ ωραίες και μου ξυπνήσανε ακροπολικές μνήμες που είχα ως παιδί. Ωραία χώματα, σκόνη και αρκετή πέτρα σε κάποια σημεία που θέλει προσοχή, ειδικά από εμάς με τα "μικρά"».
Η κατηγορία Α5 στην οποία συμμετέχει το πλήρωμα θα έχει αρκετό συναγωνισμό, καθώς 11 πληρώματα δηλώνουν το παρών. Ο στόχος του πληρώματος είναι σαφής: «Στη Λαμία θα μάθουμε το αυτοκίνητο ακόμη καλύτερα. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά προτεραιότητα έχουν οι δικοί μας χρόνοι και η βελτίωση της απόδοσής μας ειδική με ειδική».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...