Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7ος στην άσφαλτο ο Σερδερίδης ...


Στην έβδομη θέση στο ασφάλτινο σκέλος του Ράλλυ Φθιώτιδος ολοκλήρωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης που μετά από 30 περίπου μήνες επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για αγώνα ράλλυ. Παρά το γεγονός πως ο στόχος του είναι να εξοικειωθεί με τη χωμάτινη επιφάνεια ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Καβαλιώτης οδηγός δεν έχασε την ευκαιρία, δηλώνοντας συμμετοχή και στο ασφάλτινο σκέλος του αγώνα. Ένα σκέλος το οποίο προσμέτρησε ξεχωριστά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου που θέσπισε φέτος η Ομοσπονδία. 
Με όπλο του ένα Skoda Fabia R5, ο Σερδερίδης ρίχτηκε στη μάχη με το χρόνο στις 4 ειδικές διαδρομές που περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου. «Ξεκινήσαμε επιφυλακτικά, καθώς ήταν η πρώτη μας φορά που αγωνιστήκαμε σε αυτές τις ειδικές. Οι διαδρομές στα ασφάλτινα ράλλυ που αγωνίζομαι στο Βέλγιο δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της Ελλάδας. Το πρώτο loop ήταν αναγνωριστικό για εμάς. Θέλαμε να κινηθούμε προσεκτικά και συνάμα σβέλτα, έχοντας κατά νου να μην πληγώσουμε το Skoda, καθώς την Κυριακή έχει σειρά το χωμάτινο σκέλος του αγώνα.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές, βελτιώσαμε τους χρόνους μας, «κατεβάζοντας» περίπου μισό λεπτό στην τελευταία διαδρομή του αγώνα. Βέβαια, εμείς πραγματοποιήσαμε μόλις δύο αναγνωριστικά περάσματα από τις ειδικές, εφαρμόζοντας τον κανόνα που ακολουθείται στους διεθνείς αγώνες, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας που είχαν τη δυνατότητα για απεριόριστα περάσματα».


Αναφορικά με την ατμόσφαιρα που επικράτησε στον αγώνα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη χώρα μου. Η υποδοχή από τους οργανωτές ήταν ζεστή, ενώ και ο κόσμος στις ειδικές μας χειροκροτούσε. Θα ήθελα στο μέλλον να κάνω πιο συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα για ράλλυ.» Η Κυριακή προσμετράει ως ξεχωριστός αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ιορδάνη Σερδερίδη να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου: «Ο λόγος που ήρθα στο Ράλλυ Φθιώτιδος είναι για να αγωνιστώ στις δύο Ακροπολικές ειδικές διαδρομές και να πραγματοποιήσω τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το διεθνή μας αγώνα. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικά set up στο αυτοκίνητο και ευελπιστούμε να κινηθούμε γρήγορα και κυρίως να γράψουμε χιλιόμετρα και να φτάσουμε στον τερματισμό το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Are you SEIRIOS ? ...

Ο εμβληματικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΙΡΙΟΣ θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα. Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχονται να δώσουν τη σκυτάλη σε ακόμα μία πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία για την υπερειδική διαδρομή του 2024. Την αποκάλυψη του σημείου της EKO Super Special Stage έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε: «Σε μια χρονιά που ο Αθλητισμός αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας το Υπουργείο Αθλητισμού στη φιλόξενη “οικογένεια” της Παιδείας, δεν εφησυχάσαμε». Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε α

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Στην Δημητσάνα με τον φακό ...