14/5/18

3η Ανάβαση Λιβαδίου - Πιο ανάβαση από πέρσι ...


Με κύριο σύνθημα το πιο ανάβαση από πέρσι, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τον χάρτη της Ανάβασης.
Το στοιχείο που κυριαρχεί στον χάρτη αυτόν είναι η απόφαση του ΔΣ να ακούσει τις προτροπές των πραγματικών πρωταγωνιστών των αγώνων και να μεταφέρει την ανάβαση λίγο μακρύτερα, στην ίδια όμως διαδρομή, προκειμένου να προστεθούν μερικές τεχνικές και πονηρές στροφές. Έτσι με την υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 267 μέτρα σίγουρα η τρίτη έκδοση του Λιβαδίου είναι πιο ανάβαση!!!!
Τα αγωνιστικά θα συναντήσουν τον γνώριμο χώρο των pits στρίβοντας αριστερά στο φανάρι των Βασιλικών. Ο φετινός χώρος ξεπέρασε τα παιδικά του προβλήματα και μεγάλωσε κατά περίπου 10 μέτρα στο μήκος, διατηρώντας όμως το πλάτος του, παρά τις προσπάθειες του ΔΣ να βρει καλύτερο χώρο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία ή να καταπατήσει περιουσίες.
Η μετακίνηση της αφετηρίας κατά περίπου 1000 μέτρα έφερε και την ανάλογη μετακίνηση του warmup και έτσι υπάρχουν περίπου 1100 μέτρα για χρήση μόνο από τους αγωνιζόμενους για να φτάσουν προσεκτικά στο warmup.
Το μήκος της ανάβασης είναι 4,1 χιλιόμετρα και τα 13Κ θα επανδρωθούν με δύο έμπειρους κριτές του Ομίλου σε ένα χορευτικό σχέδιο ακριβείας, όπως προστάζει ο κανονισμός και οι άρχοντες του αγώνα. Παράλληλα στους ελεύθερους χώρους της ανάβασης θα τους επιτηρούν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες είναι πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους επιφορτισμένους γι αυτήν την δουλειά ανθρώπους του Ομίλου και τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας. Μαζί με όλους αυτούς στην αφετηρία του αγώνα καθώς και σε καίρια θέση μέσα στην ειδική θα αναπτυχθούν τα οχήματα ασφαλείας (ασθενοφόρα, γερανοί, πυροσβεστικά) έτοιμα να επέμβουν όποτε δωθεί η σχετική εντολή.
Τερματίζοντας ο αγωνιζόμενος θα παραλάβει τα αποτελέσματά του τα οποία θα είναι μηχανογραφημένα και θα του δείχνουν τον χρόνο στο πρώτο κομμάτι, στο δεύτερο και το σύνολο.

Σας περιμένουμε στο βουνό!!!!!