Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Regularity ξεκινά από τον Διόνυσο ...


Με μια διαδρομή 160 χιλιομέτρων στην Αττική, που θα ξεκινήσει από την Ανάβαση Διονύσου την Κυριακή 18 Μαρτίου, ανοίγει η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων. 
Ο αγώνας του Διονύσου, εναρκτήριος  του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity όπως και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Ιστορικών 2018, διοργανώνεται από την «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής».
Ενώ, όμως, οι διαγωνιζόμενοι του Π.Π. Αναβάσεων θα αγωνιστούν (δις) την Κυριακή 18/3 στην Ανάβαση των 5,5 χιλιομέτρων, τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στο «Διόνυσος Regularity Rally» θα καλύψουν τόξο 160 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης. Από αυτά, τα σχεδόν 50 χιλιόμετρα συνθέτουν τις 7 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα Regularity.
Για τους μη μυημένους, στις Regularity Ειδικές Διαδρομές οι αγωνιζόμενοι πρέπει να ακολουθούν σε κάθε περίπτωση τη Μέση Ωριαία Ταχύτητα  που έχει ορίζει ο οργανωτής με δελτίο πληροφοριών πριν την εκκίνηση κάθε σκέλους. Τα πληρώματα πρέπει να τερματίσουν τις Ειδικές χωρίς να σταματήσουν, ακολουθώντας τη Μ.Ω.Τ. που όρισε ο οργανωτής, με ελεύθερη χρήση συστημάτων Trip Master  και λοιπών ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Η Μ.Ω.Τ. σε καμία Regularity Ειδική δεν ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα.
Όπως και για τους συμμετέχοντες των Αναβάσεων, έτσι και στο «Διόνυσος Regularity Rally» η αγωνιστική διαδρομή θα ξεκινήσει από τον οικισμό Ανατολή της Νέας Μάκρης, όπου θα βρίσκεται και ο χώρος των pits και το κέντρο του αγώνα όλο το διήμερο. Ο τερματισμός του αγώνα Regularity  θα γίνει στις 16:00 το απόγευμα, στη Νέα Μάκρη.
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 9 Μαρτίου.
Η δήλωση συμμετοχής στο Διόνυσος Regularity Rally έχει προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9/03 και γίνεται απ’ ευθείας στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Aγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-omae-epa.gr. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν και την έντυπη δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του αγώνα (Κύπρου 76 Περιστέρι ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ellada.racingclub@gmail.com).
H Γραμματεία θα λειτουργεί στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στις 18:00-21:00) ως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Το Σάββατο-Κυριακή 17-18 Μαρτίου θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης στην περιοχή Ανατολή Νέας Μάκρης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το