4/4/17

Με 123 η "Ριτσώνα" ...


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, καθώς η πρώτη ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε 123 συμμετοχές! Η Ανάβαση Ριτσώνας θα διεξαχθεί το διήμερο 8 και 9 Απριλίου και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει και φέτος το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά.
Το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου και συγκεκριμένα στις 10.30 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα (08.00-09.30) θα έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Απριλίου στις 10.30. Υπενθυμίζεται πως ο δρόμος θα κλείσει στις 09.30 για τους θεατές.
Η αγαπημένη ανάβαση τόσο των οδηγών, όσο και των φιλάθλων, υπόσχεται πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν τη διαδρομή. 


Σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου ενόψει της Ανάβασης Ριτσώνας που αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων. Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) και Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται έναν επιτυχημένο από όλες τις απόψεις αγώνα. Η Ανάβαση Ριτσώνας συγκέντρωσε 123 συμμετοχές από όλη τη χώρα και οι θεατές αναμένεται να απολαύσουν πλούσιο θέαμα το διήμερο 8 και 9 Απριλίου. Το πρώτο σκέλος του αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αίγλη στη φετινή Ανάβαση Ριτσώνας!
Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κα. Λίλιαν Ζλακώνη, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της Ανάβασης Ριτσώνας για την τοπική κοινωνία: «Θεωρώ ότι η Ανάβαση Ριτσώνας έχει πλέον μια ξεχωριστή αίγλη, καθώς διοργανώνεται από ανθρώπους που πιστεύουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτό το γεγονός. Πέρα από μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, αποτελεί και ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός για εμάς, καθώς προβάλει τον τόπο μας σε όλη τη χώρα.». Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Χρήστος Παγώνης: «Η Ριτσώνα αποτελεί και φέτος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και συγκέντρωσε για άλλη μια χρονιά περισσότερες από 100 συμμετοχές. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να διεξαχθεί ένας επιτυχημένος αγώνας. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια του αγώνα, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους θεατές.». Ο πρόεδρος του ΑΣΜΑ, κ. Μανώλης Χαλιβελάκης, στην ομιλία του ευχαρίστησε τους φορείς της Χαλκίδας που συνεργάζονται με το σωματείο για την άρτια διεξαγωγή της ανάβασης, ενώ εστίασε την προσοχή του και στο θέμα της ασφάλειας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Χαλκιδέων, τον ΔΟΑΠΠΕΧ και τους συνεργάτες τους, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν εφικτό το όλο εγχείρημα. Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας, συμπεραίνεται πως και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες. Πιστεύω πως και η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας θα έχει την ίδια επιτυχία, όπως οι δύο προηγούμενες. Η ασφάλεια του αγώνα είναι υψίστης σημασίας και να είστε σίγουροι ότι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να διαχειριστούμε τους φίλους του σπορ που θα βρεθούν στο βουνό το διήμερο. Σημειώνεται πως κατά μήκος της διαδρομής θα βρίσκονται 100 και πλέον άτομα της οργάνωσης, ώστε να τοποθετήσουν τους θεατές σε ασφαλή σημεία.»
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Νίκος Κόγιας, αφού ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους τοπικούς φορείς της Χαλκίδας που στηρίζουν το εγχείρημα, δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλύτερο αγώνα από τον περσινό. Συμπαραστάτες μας θα είναι και φέτος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, η Λέσχη 4x4 του Ευρίπου και οι Σαμαρίτες και τους ευχαριστούμε πολύ. Σημαντικό είναι το γεγονός πως για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Κυριακάτικος αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας. Δυστυχώς, παρά τη φιλότιμη  προσπάθεια των ανθρώπων του ΔΟΑΠΠΕΧ, δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε το χώρο της Μηχανικής, ώστε να στεγάσουμε τα πιτς. Έχουμε ωστόσο μεριμνήσει για τους κατοίκους που μένουν στο Ντάφι, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις τους. Η Απονομή των Επάθλων θα διεξαχθεί κάτω από τη συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας, μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους. Ο δρόμος και τις δύο ημέρες θα κλείσει στις 09.30 για τους θεατές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον τερματισμό θα διαμορφώσουμε χώρο στάθμευσης που θα χωράει 250 περίπου αυτοκίνητα». Ο κ. Δημήτρης Καττής, αλυτάρχης του αγώνα, διαβεβαίωσε πως το πρωί του Σαββάτου η διαδρομή θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους οδηγούς, καθώς αυτές τις ημέρες, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται: «Ευχαριστούμε τη Διοίκηση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό που είναι στο πλευρό των οργανωτών. Θα τοποθετήσουμε πυκνούς πασσάλους στερέωσης σε όλες τις μπαριέρες, ενώ υπάρχει περίπτωση να προσθέσουμε διπλές μπαριέρες σε τρία επικίνδυνα σημεία. Παράλληλα, έχουμε ήδη εξοπλιστεί με ειδικό απορροφητικό υλικό για τα λάδια, ενώ θα τοποθετήσουμε No Go σημεία για τους θεατές. Θα κορδελιαστεί όλη η διαδρομή και θα τοποθετήσουμε λάστιχα σε 5άδες.» Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Φώτης Γκούνης έστειλε μήνυμα στους θεατές να προστατεύσουν το περιβάλλον, μαζεύοντας τα τυχόν απορρίμματά τους: «Οι χιλιάδες φίλοι του αθλήματος που θα κατακλύσουν τη διαδρομή θα αφήσουν κάποια σκουπίδια. Για αυτό το λόγο έχουμε μεριμνήσει σε συνεργασία με τη Δημαρχία καθαριότητας να τοποθετήσουμε κάδους κατά μήκος της διαδρομής. Καλούμε τον κόσμο να αφήσει τα σκουπίδια στους κάδους προκειμένου να μην μολυνθεί το περιβάλλον.» Κλείνοντας, ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Πανταζής Ρούσσος, τόνισε: «Τα τρία τελευταία χρόνια, ο Δήμος και ο ΔΟΑΠΠΕΧ συμπαραστέκονται με τον καλύτερο τρόπο στην Ανάβαση Ριτσώνας. Από πλευράς μου, πιστεύω ότι το πρωί του Σαββάτου θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους 123 οδηγούς. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, θα τοποθετήσουμε στη διαδρομή και αμμόσακους στις εξόδους των στροφών.»


Ραντεβού στο βουνό!