13/1/16

Η Ford μαζί με τη Ποδηλατική Ομάδα Team Sky ......


Η Ford ανακοίνωσε σήμερα μία νέα, πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την Team Sky που την καθιστά αποκλειστικό προμηθευτή αυτοκινήτων και van της διακεκριμένης ομάδας ποδηλασίας.
Η Team Sky, τρεις φορές νικήτρια του θρυλικού Γύρου Γαλλίας (Tour de France) τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα χρησιμοποιεί τα τελευταία μοντέλα της Ford στο αγωνιστικό της πρόγραμμα από τις αρχές του 2016. Αυτό περιλαμβάνει τις τρεις ετήσιες διοργανώσεις Grand Tour με τους αγώνες Tour de France, Giro d’Italia και Vuelta a España.
«Η νέα συνεργασία με την Team Sky μας προφέρει την τέλεια ευκαιρία να υποστηρίξουμε αυτό το δυναμικό άθλημα και να έρθουμε σε επαφή με ένα νέο κοινό ένθερμων οπαδών της ποδηλασίας,» δήλωσε ο Anthony Ireson, director, Marketing Communication, Ford Ευρώπης. «Με αυτό τον τρόπο θα προβάλλουμε τα τελευταία προϊόντα της Ford στην καρδιά της δράσης, στους πιστούς φίλους του σπορ από όλο τον κόσμο, που ακολουθούν και παρακολουθούν τους ποδηλάτες στις απίστευτες διαδρομές τους.»
Βάσει της συμφωνίας συνεργασίας, η Team Sky αποκτά πρόσβαση σε μία γκάμα οχημάτων Ford που θα την υποστηρίξουν σε βασικούς τομείς του αγωνιστικού της προγράμματος και εκτός αγώνων.
Με τα χαρακτηριστικά μπλε και μαύρα χρώματα της Team Sky, τα πιο ευδιάκριτα μοντέλα θα είναι τα Ford Mondeo wagon που θα χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι και οι μηχανικοί της ομάδας. Αυτά θα πλαισιωθούν και από άλλα οχήματα Ford εξοπλισμένα με ειδικές τεχνολογίες για οποιοδήποτε αγώνα και σε οποιοδήποτε περιβάλλον. 
Όλα τα Kuga και S-MAX, καθώς και δύο από τα Mondeo Wagon θα εφοδιάζονται με την τεχνολογία Intelligent All-Wheel Drive, ιδανική για τις Αλπικές ορεινές διαδρομές. Αυτή η τεχνολογία μετρά την πρόσφυση των τροχών στην επιφάνεια του δρόμου και μπορεί να ρυθμίσει την κατανομή ροπής εμπρός / πίσω σε 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
«Η Ford είναι η τέλεια συνεργάτις για την Team Sky, καθώς μοιραζόμαστε τις ίδιες βασικές αξίες – συνδυασμό τεχνολογίας και καινοτομίας για την κάλυψη των ειδικών και ποικίλων απαιτήσεων σε περιβάλλοντα υψηλών επιδόσεων,» δήλωσε ο Sir David Brailsford, διευθυντής της Team Sky. «Καθώς ξεκινάμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, η γκάμα οχημάτων της Ford θα παίξει ζωτικό ρόλο διαθέτοντας το κατάλληλο αυτοκίνητο για το κατάλληλο περιβάλλον. Έτσι  ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη επιτυχία και περισσότερες αγωνιστικές νίκες το 2016 και ακόμα παραπέρα.»
Η συνεργασία Ford -Team Sky αρχίζει στα τέλη Ιανουαρίου στα πλαίσια του πρώτου γύρου της Ευρωπαϊκής σεζόν, του Majorca Challenge, που ξεκινά την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.