5/7/15

Κερδίζει θέσεις ο Σερδερίδης .....


Ανεβάζοντας φανερά το ρυθμό του και εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις προπορευόμενων συνδυασμών, ο Ιορδάνης Σερδερίδης ανέβηκε θέσεις τόσο στη γενική κατάταξη, όσο και στην κατηγορία  WRC2 του Ράλλυ Πολωνίας. Ο Έλληνας οδηγός βρίσκεται πλέον στην 16η της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι ιδιαίτερα σκληρός, με όλα τα μεγάλα ονόματα παρόντα, κι έτσι ο αρχικός στόχος της ομάδας του Σερδερίδη για είσοδο στην βαθμολογούμενη 10αδα μοιάζει να απομακρύνεται. 


Το Σάββατο, ο εκπρόσωπός μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλλυ, αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαφορικό της Citroen DS3 R5, κάτι που τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό, όπως αναφέρει: «Κινηθήκαμε σαφώς ταχύτερα από την πρώτη ημέρα στην οποία αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τις ρυθμίσεις της ανάρτησης. Ο ρυθμός μας το πρωί ήταν πολύ καλός, ωστόσο το απόγευμα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το πίσω διαφορικό. Δυστυχώς, αυτό μας ανάγκασε να μην αποδώσουμε όπως θα θέλαμε στις απογευματινές ειδικές». Το πρόβλημα στο αυτοκίνητο δε λύθηκε στο βραδινό σέρβις, με αποτέλεσμα ο Καβαλιώτης οδηγός να πρέπει να επιβιώσει στην αυριανή σύντομη ημέρα που κλείνει τον αγώνα: «Δεν καταφέραμε να επιδιορθώσουμε τη βλάβη. Την Κυριακή, θα μπούμε στις ειδικές, έχοντας πρόβλημα. Αυτό το γνωρίζουμε και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τερματίσουμε», δήλωσε.


Μόλις 2 ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Πολωνίας συνολικού μήκους 30 αγωνιστικών χιλιομέτρων και ο στόχος πλέον του Σερδερίδη είναι να φέρει το αυτοκίνητο με ασφάλεια στη ράμπα του τερματισμού, στην τρίτη του συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα.