Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με το νέο Ford Focus στα Πρωταθλήματα Τουρισμού.


Η Ford αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο Focus σαν αυτοκίνητο Τουρισμού επόμενης γενιάς με συμμετοχή σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, υπογραμμίζοντας έτσι την ολοκληρωμένη φιλοσοφία της εταιρείας να αξιοποιεί τις πλατφόρμες των παγκόσμιων προϊόντων της.
Αυτή η στρατηγική κίνηση ανακοινώθηκε στην Έκθεση Speciality Equipment Manufacturers Association (SEMA) 2010 στο Las Vegas.
Η Ford αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη δημοτικότητα ως εταιρεία που δημιουργεί προσιτές πλατφόρμες με δυνατότητα αγωνιστικής χρήσης όπως τα μοντέλα Escort, Capri, Mustang και πιο πρόσφατα το Fiesta.
Η παράδοση συνεχίζεται με το νέο Ford Focus που θα προαχθεί σε παγκόσμιο αυτοκινήτου τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων με το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας.
«Έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από την Παγκόσμια αγωνιστική κοινότητα για το νέο Focus το οποίο έχει όλα τα προσόντα για Παγκόσμιο αυτοκίνητο Τουρισμού» δήλωσε ο Jost Capito, director of Global Performance Vehicles & Motorsports Business Development. «Επιπλέον, η συνεργασία μας με ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες διασφαλίζει ότι το Focus θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη για να αγωνίζεται και να κερδίζει»< πρόσθεσε.
Η πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση προγραμματίζεται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2011. Σε όλο τον κόσμο, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα μπορεί να τρέχει σε πολλά εθνικά και περιφερειακά Πρωταθλήματα όπως το Κινεζικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και οι 24ωροι αγώνες αντοχής (π.χ. ο κλασικός 24ωρος αγώνας του Nurburgring στη Γερμανία). Όπως το νέο Focus ST δρόμου, το παγκόσμιο αγωνιστικό Focus υιοθετεί τεχνολογία κινητήρα Ford EcoBoost που θα την μεταφέρει στην αγωνιστική πίστα.
Οι ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες βοηθούν τη Ford να εξελίξει κοινές τεχνικές προδιαγραφές για το αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς Super 2000 της FIA ενώ θα μπορούν και να διευρύνονται.
Μέσα από τη συνεργασία προσδιορίζονται τα ισχυρά σημεία και να μοιράζονται ρόλοι για την εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η Ford θα υποστηρίξει τις αγωνιστικές ομάδες προσφέροντας δεδομένα και εξαρτήματα παραγωγής ώστε να τρέχουν με πιο ανταγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία εξελίσσονται με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.
Ωφελημένοι οι πελάτες
Πέραν της αγωνιστικής δράσης του, το νέο Focus τουρισμού θα ωφελήσει και τους πελάτες του νέου Focus ST δρόμου.
«Η δέσμευση της Ford να εκμεταλλευτεί το μηχανοκίνητο αθλητισμό για την προώθηση οχημάτων υψηλών επιδόσεων είναι σαφέστατη και το προσεχές Focus ST δρόμου θα ωφεληθεί από το Focus τουρισμού» δήλωσε ο Capito. «Παρομοίως η εμπειρία από το Ford Racing Boss 302R μας οδήγησε στη δημιουργία του 2012 Mustang Boss 302».
Ένα κοινό Focus ST υψηλών επιδόσεων εξελίσσεται για όλες τις παγκόσμιες αγορές και προγραμματίζεται να λανσαριστεί κατά τη διάρκεια του 2012. Είναι η πρώτη φορά που η Ford δημιουργεί ένα υψηλού κύρους μοντέλο επιδόσεων για ένα παγκόσμιο κοινό.
Το πρόγραμμα εξέλιξης του Focus ST έχει αναλάβει το global Performance Vehicles group της Ford με μηχανικούς της Team RS (Europe) και της SVT (USA), οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στην εξέλιξη και βελτίωση αυτοκινήτων όπως τα εκπληκτικά Focus RS, Shelby GT500 Mustang και Raptor SVT F150.
«Το νέο Focus ST θα είναι το πρώτο μας πραγματικό παγκόσμιο όχημα δρόμου υψηλών επιδόσεων και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε την ευκαιρία σε πολλούς πελάτες από όλο τον κόσμο να πάρουν μία πρώτη γεύση από την αναγνωρισμένη κληρονομιά ST της Ford» δήλωσε ο Capito. «Όπως τα μοντέλα ST και RS που προηγήθηκαν, το νέο Focus ST θα δοκιμαστεί σε πολλές διαφορετικές και απαιτητικές οδικές συνθήκες ? στις στροφές των κλασικών Βρετανικών δρόμων Β, στη Γερμανική εθνική οδό (autobahn) και προσεχώς σε αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ