Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ MITSUBISHI L 200


Το Mitsubishi L200 μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα των 2,5lt. ο οποίος προσφέρει αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή 178HP και 400Nm αντίστοιχα, μπήκε κάτω από το «μικροσκόπιο» των σχεδιαστών της Mitsubishi Motors Corporation και υποβλήθηκε σε μία σειρά αλλαγών τόσο  εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών, προκειμένου να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία στην αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων.
Πιο συγκεκρινένα εξωτερικά το ανανεωμένο L200 ξεχωρίζει από:
Την επιχρωμιωμένη μπροστινή γρίλια
Τα νέα φωτιστικά σώματα με διπλούς προβολείς
Την προστατευτική ποδιά εμπρός σε ασημό χρώμα
Τους μπροστινούς προβολείς ομίχλης με επιχρωμιωμένο πλαίσιο
Τα φαρδιά φτερά στο χρώμα του αμαξώματος
Το πλαϊνό σκαλοπάτι νέας σχεδίασης σε σχήμα σωλήνα (Double Cab)
Τις ζάντες αλουμινίου 16’ και 17΄
Την ψηλότερη καρότσα για το Club Cab
Παράλληλα έχει δεχτεί και μία σειρά αλλαγές  στην καμπίνα των επιβατών προκειμένου ο οδηγός και οι επιβάτες να νιώθουν άνετα στο ευρύχωρο εσωτερικό του. Οι αλλαγές της καμπίνας επικεντρώνονται:
Στο νέο τιμόνι με χειριστήρια (ηχοσύστημα/ cruise control)
Στο νέο μοχλό ταχυτήτων στην αυτόματη έκδοση
Στην κεντρική κονσόλα, το βελτιωμένο υποβραχιόνιο, το χειρόφρενο με επιχρωμιωμένο μπουτόν
Τις νέες επενδύσεις στα καθίσματα
Στους αισθητήρες φωτός και βροχής
Στην υποδοχή Aux-in
Οι διαθέσιμες εκδόσεις και τιμές του ανανεωμένου L200 είναι:
L200 Double Cab
Intense 4X4    €27,370 με ιπποδύναμη 136HP
Intense Plus 4X4 €30,360 με ιπποδύναμη 178HP
Intstyle 4X4 a/t €33,760 με ιπποδύναμη 178HP 
L200 Club Cab
Invite 4Χ4 €23,950
Intense Plus 4X4 €28,400
L200 Single Cab
Inform 4X2 €16,500
Inform 4X2 A/C € 17,660
Inform 4X4 A/C €21,590
178 ps High-Power
Ο κινητήρας των 178 Hp διατίθεται μαζί με την μονάδα μεσαίας ισχύος 2.5Di-D 136 ps, προσφέροντας έτσι στους Ευρωπαίους πελάτες μία εκτενή γκάμα επιλογών κινητήριων μονάδων. Οι επεμβάσεις των μηχανιών της MMC είχαν ως αποτέλεσμα ο νέος κινητήρας 2.5 Di-D High-Power να αποδίδει 178 ps @ 4000 rpm (+ 29% με M/T με A/T έναντι του Mid-Power) και 400Nm @ 2000 rpm για τις εκδόσεις M/T (+ 27% έναντι του Mid-Power) και 350 Nm @ 2000 rpm για εκδόσεις A/T (+ 11% έναντι του Mid-Power).
Αναβαθμισμένη  παθητική ασφάλεια
Το L200 προσφέρει το κορυφαία επίπεδα παθητικής ασφάλειας στην κατηγορία του των επαγγελματιών οχημάτων, αφού είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας  αυτής που έχει κερδίσει 4 αστέρια για την Προστάσια Ενήλικων  Επιβατών στο crash-test του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Euro-NCAP.
H ασφάλεια του L200 είναι αποτέλεσμα του ανασχεδιασμένου πλαισίου, τύπου σκάλας με την ονομασία Reinforced Impact Safety Evolution(RISE), που προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία και αντοχή και των εμπρός ζωνών παραμόρφωσης που αποροφούν την ενέργιεα κρούσης σε περίπτωση ατυχήματος. Μέσα στην καμπίνα των επιβατών η ασφάλεια διασφαλίζεται από τους αερόσακους οδηγού-συνοδηγού, τους πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους τύπου κουρτίνας ανάλογα με την έκδοση.
Μακρύτερη καρότσα
Εκτός ότι προσφέρει τη μεγαλύτερη σε μήκος καμπίνα στην κατηγορία του (215,3 cm), το L200 Double Cab διαθέτει και μακρύτερη καρότσα, ώστε να ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες των πελατών για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.
Σχεδιασμένη με γνώμονα την επαγγελματική χρήση, διαθέτει πιο ευθύ προφίλ και προσφέρει 18 πρόσθετα εκατοστά ωφέλιμου χώρου (από τα σημερινά 1325 mm στα 1505 mm).
Αν και παραμένει μακρύτερο κατά 18 cm (5180 mm με προφυλακτήρα-σκαλοπάτι), το νέο L200 Double Cab διατηρεί το στάνταρ μεταξόνιό του για να μην υπονομευθεί ο κορυφαίος κύκλος στροφής 5.9 m.
Σύστημα κατ’ επιλογήν τετρακίνησης “Super Select”
Μοναδικό στην κατηγορία pick-up και όμοιο με του Pajero, το σύστημα Super Select της Mitsubishi Motors επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει την πιο κατάλληλη ρύθμιση στο κιβώτιο της τετρακίνησης, σύμφωνα με τις εδαφικές και οδηγικές συνθήκες. Μπορεί να αλλάζει από 2WD σε 4WD «εν κινήσει», δηλαδή: χωρίς να σταματήσει το αυτοκίνητο (εφικτό κάτω από 100 km/h), ανεξαρτήτως είδους οδοστρώματος.
Το πλεονέκτημα του Super Select βρίσκεται στη θέση μόνιμης τετρακίνησης “4H” Full Time που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε ταχύτητα και σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Στην ιδιαίτερη περίπτωση ενός pickup όπως το L200, το Super Select προσδίδει σημαντική πρόσφυση όταν το αυτοκίνητο οδηγείται με άδεια καρότσα, όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην περίπτωση ενός SUT.
Επιπλέον του συστήματος τετρακίνησης “Super Select”, διατίθεται επίσης το σύστημα “Easy Select” (ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο), που μπορεί επίσης να αλλάζει από 2WD σε 4WD χωρίς να σταματά το αυτοκίνητο (εφικτό κάτω από 100 km/h), ανεξάρτητα από το είδος του οδοστρώματος, όπως συμβαίνει και με το “Super Select”).
Τέλος, το L200 που εφοδιάζεται με Easy Select και με Super Select απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος εμπλοκής πίσω διαφορικού. Με το πάτημα ενός διακόπτη στο ταμπλό, μπλοκάρουν εντελώς και οι δύο πίσω τροχοί (εφικτό κάτω από 12 km/h) για μέγιστη πρόσφυση σε σαθρά  εδάφη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

5ο Grand Prix - Κίνα ...

Το 5ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορονοϊό στην Κίνα, στην πίστα της Σαγκάης, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου, στις 10:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την  Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική σειρά εκκίνησης, καθορίζοντας τη θέση κάθε οδηγού στο grid. Στο τελευταίο Grand Prix, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα το 2019, είχε κερδίσει ο Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της Mercedes, με 2ο τον Βάλτερι Μπότας και 3ο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που οδηγούσε τότε για την Ferrari. Από τότε, δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο. Αρχικά, έχουμε νέα μονοθέσια με διαφορετική δυναμική. Δευτερευόντως, έχουμε νέα