4/10/10

ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΕΘΕΑ – ΕΠΑ
ΣΟΑΑ
ΛΑΒ
Μ.Μ.Ε.
Σας αναφέρω ότι,
μετά από ένσταση που κατέθεσα με συνολικό κόστος 2.910 ευρώ, κατά των αυτοκινήτων:
Νο 9 Σπύρου Μαυροειδάκου,
Νο 7 Αποστόλη Βλάχου,
Νο 10 Θανάση Κρέτσα και
ενώ έχει λήξει το park ferme, ο κύριος Αποστόλης Βλάχος, με την προτροπή του επίσης συναθλητή μας κυρίου Αγγλόπουλου, κατέθεσαν ένσταση εναντίον του αυτοκινήτου μου η οποία δεν έγινε δεκτή από τους αγωνοδίκες λόγω του ότι ήταν εκπρόθεσμη.
Οι κύριοι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι τα αυτοκίνητα με αριθμό συμμετοχής 9, 7, 10 μαζί με το δικό μου Νο 11, να οδηγηθούν συνοδεία στο συνεργείο που υπέδειξε η οργάνωση Λ.Α.Β. Μετά από  έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο μου από τους τεχνικούς εφόρους, δόθηκε η άδεια να πάρω το αυτοκίνητο μου και να αποχωρήσω μαζί με τον μηχανικό μου από το συνεργείο όπου ξεκίνησε η διαδικασία της αποσυναρμολόγησης των αυτοκινήτων. Φεύγοντας,  ο κύριος Αποστόλης Βλάχος, μου ζήτησε το λόγο που γίνεται ένσταση στο αυτοκίνητο του διότι αυτός δεν ακολουθεί το πρωτάθλημα αναβάσεων και τρέχει επιλεκτικά σε κάποιους αγώνες. Υπήρξε μια έντονη συζήτηση μεταξύ μας, την οποία και έληξα με την απάντηση ότι έχω κάθε δικαίωμα να υποβάλλω ένσταση και έτσι αποχώρησα από το συνεργείο.
Ενώ έχω πάρει τον δρόμο της επιστροφής και βρισκόμουν στην περιφερειακή οδό Βόλου-Λάρισας-Αθήνας με την οικογένεια μου, η οποία αποτελείται εκτός της συζύγου μου και από δυο ανήλικα παιδιά και φορτωμένος με το αγωνιστικό στο τρέϊλερ, ξαφνικά και χωρίς καμία ένδειξη προειδοποίησης, ένα επαγγελματικό όχημα μάρκας Peugeot, τύπου 207 και χρώμα λευκό, έκανε ένα επικίνδυνο ελιγμό, κλείνοντας μου τον δρόμο και βάζοντας τις ζωές μας σε κίνδυνο, ακινητοποιήθηκε. Σαν έμπειρος οδηγός, αντέδρασα αποτελεσματικά χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό, όμως πέραν του ψυχολογικού σοκ και χωρίς ακόμα να έχω συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί, ο οδηγός του παραπάνω επαγγελματικού οχήματος, βρέθηκε στο παράθυρο μου με ένα απερίγραπτο ύφος και όχι με την καλύτερη διάθεση. Στη συνέχεια άρχισε να μου ζητάει το λόγο που έκανα ένσταση στα παραπάνω αγωνιστικά αυτοκίνητα, μου επέβαλε με άσχημο τρόπο να επιστρέψω στο συνεργείο έτσι ώστε να γίνει έλεγχος και στο δικό μου. Χωρίς να γνωρίζω σε ποιον απευθύνομαι και για ποιο λόγο πρέπει να απολογηθώ για την ένσταση που δικαιούμαι να κάνω ως αγωνιζόμενος, ζήτησα να μάθω με ποιον κύριο ομιλώ. Μου απάντησε ότι είναι ο πατέρας του συναθλητή μου με αριθμό συμμετοχής 7, κυρίου Αποστόλη Βλάχου και σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω με απείλησε και καταράστηκε εμένα και την οικογένεια μου ότι για όλα αυτά που έχω κάνει σήμερα να τα βρούμε στον δρόμο μας, να τρακάρουμε και να σκοτωθούμε!!! Μετά από όσα είπε, έχοντας πλέον χάσει την ψυχραιμία μου, αντί να κάνω αυτό που θα έκανε ο κάθε εξοργισμένος άνθρωπος στη θέση μου (όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος), δεν έδωσα  συνέχεια, έβαλα όπισθεν, προσπέρασα το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του και αποχώρησα. Αμέσως επικοινώνησα και ενημέρωσα για το παραπάνω συμβάν με τον πρόεδρο του ΣΟΑΑ κύριον Γιώργο Κοσμόπουλο και τον πρόεδρο της Λ.Α.Β. κύριον Δημήτρη Γαρουφαλιά, οι οποίοι βρίσκονταν στο συνεργείο που διεξαγόταν η αποσυναρμολόγηση των παραπάνω αυτοκινήτων.
Θεωρώ ότι είναι προσβλητικό ως προς το άτομο μου μετά από δεκαπενταετή πορεία στο χώρο, μη έχοντας προκαλέσει ποτέ κανέναν, κάνοντας απλά και μόνο το χόμπι μου κάτω από ήπιους τόνους, να μπαίνει σε κίνδυνο όχι μόνο η ζωή μου αλλά και της οικογένειας μου, να δέχομαι τέτοια προκλητική συμπεριφορά από μέλος της ομάδας αγωνιζόμενου και σας παρακαλώ όπως προστατέψετε το σπορ από τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές.

Με εκτίμηση,
Χάρης Μπουροθανασόπουλος