1/7/10

Φαντασμαγορικό το 4ο Πανελλήνιο Drift Show 2010 στην Pista Park


Με ένα απίστευτο και φαντασμαγορικό Drift Show απασχόλησε τους φίλους του motosport η Pista Park, το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Ιουνίου. Τέσσερις αγωνιστικές ομάδες Drift απο Αθήνα και Πάτρα, οι Slide Kings, Frenzy Drift Team, Power Boost Service Team και Ploumistos Team, έφτασαν στο νησί μας με 10 ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα για αγώνες «πλαγιολίσθησης», κάνοντας τους εκατοντάδες θεατές να τους αποθεώνουν και χειροκροτούν προσπαθώντας μέσα απο πυκνή ομίχλη «λάστιχου» να πάρουν και ανάσες οξυγόνου!!!
Μεγάλος συναγωνισμός, φυσικά όμως με «παρεϊστικη» και φιλική διάθεση, υπήρξε ανάμεσα στην ομάδα των Slide Kings, το 900 ίππων Nissan 350Z του Νίκου Πούλια, και το Nissan S13 του Στασινόπουλου Παναγιώτη, «απέναντι» στον Χανιώτη Νίκο Ζιλιμπινάκη που το BMW του για άλλη μια φορά άφησε άφωνους θεατές και αγωνιζομενους, αφού στις κόντρες «στήθος με στήθος» δεν στάματησε να πιεζει πολύ τους «αντιπάλους» και να υπερισχύει μέχρι που η «κατάχρηση στο πεντάλ του γκαζιού» έκανε τον χανιώτη οδηγό λίγα λεπτά πριν τη λήξη της διοργάνωσης να εγκαταλείψει, ευχαριστημένος όμως, το τιμόνι, απο μηχανική βλάβη.
Φυσικά δεν απουσίασαν και οι «συνήθεις ύποπτοι» Χανιώτες οδηγοί, που με «μικρότερα» αυτοκίνητα αλλά καθόλου «κατώτερα» σε θέαμα και οδηγικές ικανότητες απο τους «ντόπιους» οδηγούς, δεν σταμάτησαν να προσφέρουν τρελό θέαμα στους θεατές που τους τίμησαν δεόντως με το χειροκρότημά τους. Δασκαλάκης Γιώργος, Ντέμης Ελευθεριάδης, Κακούτης Δημήτρης, Μπαντουράκης Γιωργος, Τάσος Χιώτης, Δρακάκης Κώστας, Αιμίλιος Ιωάννου, Σταυρουλάκης Μπάμπης και Σγουράκης Νίκος έδωσαν το δικό τους, μοναδικό, «κρητικό» μάθημα ντριφταρίσματος.
Για την ομάδα της Power Boost Service, των Παπαπασχο Θωμά με το γνωστό Silvia S14.5 και Αντωνίου Νίκο με το «τερατάκι» Toyota Starlet Turbo, η παρουσία ήταν κάτι περισσότερο απο επεισοδιακή, αφού δυστυχώς το Nissan δεν «αντεξε το κρητικό κλίμα» και δεν έδωσε αυτό που περιμένε ο «καλλιτέχνης» Θωμάς, χωρίς όμως οι θεατές να σταματάνε το χειροκρότημα αφού το αυτοκίνητο και ο οδηγός του είναι πολύ αγαπητοί στο κρητικό κοινό. Το «έταιρο ήμισι της όμαδας», το πολύ δυνατό Starlet, με την σειρά του, άφησε άφωνο το πλήθος, αφού σαν «όγκος» δεν περίμεναν να μπορεί να βάλει στην άσφαλτο τα 400 αγριεμένα άλογα που έκρυβε κάτω απο το καπώ. Η επίδειξη δεξιοτεχνίας στο θέμα του Drift πήρε άλλες διαστάσεις αφού ο Νίκος Αντωνίου δεν σταμάτησε να καταπλήττει τους θεατές με κάθε πέρασμά του, και κάθε μονομαχία με άλλα αυτοκίνητα.
Μουσικά διαλείμματα με χορό απο τα κορίτσια του Medusa και Diamonds Prive Club κράτησαν «ζεστό» το ανδρικό πλήθος, την ώρα που τα αυτοκίνητα άλλαζαν λάστιχα και προετοιμάζονταν για τον επόμενο γύρο.
Η βραδιά έκλεισε με ενα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων απο τον Πυροβολάκη, ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού με το μηχανοκίνητο σπορ, σε δυο τροχούς όμως, με το Πανελληνιο SuperCross το Σαβ/κο 24-25 Ιουλίου, φυσικά στην Pista Park.
Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Eνωδεία Ιnternet Café-Mini Market
Τηλεοπτικός Χορηγός ΚΥΔΩΝ TV
Παντα με την υποστήριξη της ANEK LINES.
Χορηγοί επικοινωνίας: MRB radio, Sport FM, STAR FM, ΡΥΘΜΟΣ, ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤ.ΚΡΗΤΗΣ, Εβδομαδιαία Εφημερίδα Κοσμος της Πόλης, Chill Out News, Crn.gr, και AutoCrete.com.
Η Οργανωτική Ομάδα Pista Park Team ευχαριστεί θερμά, όλους τους θεατές που βρέθηκαν τις δυο αυτές μέρες στην πίστα, τους Κρητικού Οδηγούς που έδωσαν το βροντερό παρών τους, και φυσικά τους Εκτός Κρήτης αγωνιζόμενους που η παρουσία τους «ξεσήκωσε» το κρητικο κοινό.
Πολύτιμη φυσικά ήταν η βοήθεια του ΕΝΩΔΕΙΑ Ιντερνετ Καφε, της ANEK LINES, των Εθελ. Σαμαρειτων του Ερυθρου Σταυρού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και όλων των χορηγών ακόμα μιας πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης.
Φωτογραφίες και βίντεο στην ιστοσελίδα της Pista Park www.pistapark.com και στο Facebook : Pista Park Team.