5/5/10

Η SEAT γιορτάζει τα γενέθλιά της !


Η SEAT γιορτάζει τα γενέθλιά της ! Γίνεται 60 ετών. Η Sociedad Española de Automóviles de Turismo, S.A. ιδρύθηκε στις 9 Μαΐου 1950 και η ιστορία της δεν σταματάει εδώ. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία έπειτα από σημαντικές στιγμές, με κορύφωση την είσοδό της στο Volkswagen Group, συνεχίζει δυναμικά με σαφή στρατηγική και χαρακτήρα, με ένα από τους πιο σύγχρονους και δυναμικούς στόλους αυτοκινήτων, με τεχνολογία αιχμής και συναρπαστικό design. Το υπερσύγχρονο Τεχνικό Κέντρο στο εργοστάσιο του Martorell θέτει τις βάσεις για το μέλλον της μάρκας με την αρχή να πραγματοποιείται με το concept του SEAT IBE, ενός πρωτότυπου μοντέλου που δίνει μια πρώτη εντύπωση για το ποιός θα είναι ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης που καταφθάνει με γρήγορους ρυθμούς.
60 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ισπανική μάρκα προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις του μέλλοντος. Το δυναμικό της στα κεντρικά της εταιρείας στη Βαρκελώνη ανέρχεται στους 11.000 ανθρώπους με τους 1.300 από αυτούς να απασχολούνται στο υπερσύγχρονο Τεχνικό Κέντρο R&D. Περίπου 2.000 αυτοκίνητα κατασκευάζονται καθημερινά στο εργοστάσιο του Martorell. Από το 1963 η SEAT έχει παραγάγει πάνω από 16 εκατομμύρια αυτοκίνητα ενώ η παραγωγή το 2009 έφτασε τις 337.000 μονάδες. Τα δύο τρίτα της παραγωγής εξάγονται κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο τα σημεία πώλησης ξεπερνούν τα 3.000 σε 72 χώρες.
Για τη φετινή χρονιά, αναμένεται η εισαγωγή του νέου, πλήρους ανανεωμένου και ανασχεδιασμένου Alhambra MPV το φθινόπωρο του 2010. Με το συγκεκριμένο μοντέλο ο στόλος της μάρκας θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά μοντέλα σε συνδυασμό με τα Ibiza, Leon, Altea και Εxeο ταυτόχρονα με μεγάλη γκάμα κινητήρων. Τα σπορ στοιχεία της μάρκας τονίζονται ιδιαίτερα στις εκδόσεις FR και CUPRA. Τέλος μεγάλη έμφαση δίνεται στις ενεργειακές τεχνολογίες με την ιδιαίτερα αποδοτική γκάμα μοντέλων ECOMOTIVE.