15/4/10

Το Volkswagen Polo αναδείχθηκε World Car of the Year 2010


Η επιτροπή του θεσμού “World Car Awards” που αποτελείται από 59 δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου από 25 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ψήφισε κι επέλεξε το Polo ανάμεσα από 30 συμμετοχές και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Aυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.
“Μας τιμάει ιδιαίτερα που το Volkswagen Polo επιλέχθηκε από τους διακεκριμένους δημοσιογράφους της επιτροπής”, δήλωσε ο Prof. Dr. Martin Winterkorn, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW AG και πρόσθεσε: “Είμαστε χαρούμενοι που το Polo επανέλαβε την επιτυχία που είχε πέρυσι το Golf αφού είχε κερδίσει τον αντίστοιχο τίτλο, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Volkswagen βρίσκεται στο σωστό δρόμο αφού διαθέτει και προσφέρει αδιαμφισβήτητα την καλύτερη γκάμα μοντέλων στην ιστορία της μάρκας”.
Το βραβείο παρέλαβε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του Volkswagen Group, κ. Walter de Silva ο οποίος δήλωσε: “Το νέο Volkswagen Polo συναρπάζει τόσο με την απλή, μοναδική και διαχρονική του σχεδίαση όσο και με τις επιδόσεις του.
Ήδη έχουν γίνει πάνω από 230.000 παραγγελίες του μοντέλου παγκοσμίως”.
Το “World Car Awards” διεξήχθη για έβδομη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον τον πιο διακεκριμένο, αξιόπιστο και σημαντικό θεσμό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο επιλέγεται και ανακηρύσσεται ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από ειδικούς τόσο πανευρωπαϊκά όσο και ανά τον κόσμο.