Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Rally Sprint "Μολών Λαβέ" ...


Οι χωμάτινοι αγώνες του 2024 ξεκινούν επιστρέφοντας μετά από κάποια χρόνια στις πανέμορφες Καρυές.Η εξαιρετικά δημοφιλής στους οδηγούς και τους θεατές, ειδική διαδρομή της Λακωνίας επιστρέφει στο αγωνιστικό ημερολόγιο των χωμάτινων αγώνων της χρονιάς. Το Σάββατο και την  Κυριακή 30-31/03/2024, θα διεξαχθεί το Rally Sprint Μολών Λαβέ με έδρα το φιλόξενο χωριό της Λακωνίας, στην γνωστή τεχνική και θεαματική ειδική διαδρομή που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών πληρωμάτων και θεατών. Η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή των 12 χιλιομέτρων συνδυάζει αργά και γρήγορα κομμάτια με μεγάλη ποικιλία στροφών. Το οδόστρωμα  πολύ καλό αλλά  σε κάποια σημεία, απαιτεί εμπειρία και ιδιαίτερη διαχείριση από τους αθλητές. Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Χώματος και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων. Τον αγώνα διοργανώνει μετά από την έγκριση της ΟΜΑΕ το Σωματείο ΑΣΣΟΑΑ με την πολύτιμη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Σπάρτης και της Κοινότητας Καρυών.


Το Σάββατο 30/03 θα γίνει ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στον χώρο του Διοικητηρίου στην πόλη της Σπάρτης από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Εκκίνηση  στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης στις 19.00.Το Service Park καθώς και η ανασυγκρότηση θα γίνουν στο χώρο του γηπέδου του χωριού Καρυές. Την Κυριακή 31/03 θα ξεκινήσει ο αγώνας λίγο μετά την  έξοδο του χωριού Βαρβίτσα και θα ολοκληρωθεί σε τρία  χρονομετρημένα περάσματα. Η απονομή των επάθλων θα γίνει δύο ώρες μετά την λήξη του Parc Ferme στην πλατεία των Καρυών.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο Rally Sprint Μολών Λαβέ 2024  θα ξεκινήσει στις 11/03 και θα λήξει την Παρασκευή 23/03  στις 23:59. Δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ στο e-omae-epa.gr.

Ευχόμαστε καλό και ασφαλή αγώνα !!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δράση ...

Χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν το Σάββατο 6 Απριλίου οι χρονομετρημένες δοκιμές της Ανάβασης Ριτσώνας, του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Η πλειονότητα των οδηγών βελτίωσε τις επιδόσεις σκέλος με σκέλος και δηλώνει έτοιμη να ριχτεί στη μάχη με τα χρονόμετρα την Κυριακή. Ο καιρός ήταν με το μέρος θεατών, οδηγών και οργανωτών, με αποτέλεσμα η διαδικασία να κυλήσει ομαλά και να πραγματοποιηθούν και τα τρία σκέλη των προγραμματισμένων δοκιμών. Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Fiesta) έδειξε από το Σάββατο αποφασισμένος για τη νίκη στη Formula Saloon , κατηγορία στην οποία κατέκτησε τον τίτλο το 2023. Ο «Mario» σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:00.05 και στόχος του στον αγώνα είναι εκτός από τη νίκη, να πετύχει χρόνο λιγότερο από 2 λεπτά. Ο Πιτ Παρθένης αν και αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος των δοκιμών, ανέκαμψε στη συνέχεια, πέτυχε τη δεύτερη ταχύτερη επίδοση στην κατηγορία και αναμένεται να «κυνηγήσει» τον οδηγό του Ford Fiesta την Κυριακή,

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Fabricia Pons ......

Σας αρέσει να αγωνίζεστε στην Ελλάδα; «100%. Μου αρέσει να αγωνίζομαι πάρα πολύ στην Ελλάδα!» Το 1982 κερδίσατε με τη Μισέλ Μουτόν το Ράλλυ Ακρόπολις. Είστε το μοναδικό γυναικείο πλήρωμα που το έχει καταφέρει. Σήμερα με τον “Lucky” κερδίσατε το ασφάλτινος σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε και στο χώμα; «Είμαστε ικανοποιημένοι από το σημερινό μας αποτέλεσμα και στόχος μας είναι να απολαύσουμε το αυριανό σκέλος, αλλά και να τερματίσουμε πάλι στην 1η θέση.» Ποια είναι η άποψη σας για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις; «Είναι ένα πολύ καλό ράλλυ. Δυστυχώς, όμως, πλέον είναι μικρό, για παράδειγμα η 1η μέρα του αγώνα είχε μόλις δύο ειδικές. Βάλαμε τα κράνη το μεσημέρι και το απόγευμα είχε ήδη τελειώσει. Το ράλλυ Ακρόπολις ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες. Στο παρελθόν είχαμε σημειώσεις και για τις ειδικές διαδρομές, και για τις απλές, επειδή οι απλές ήταν τότε πολύ σφικτές σε χρόνο. Ήταν ένα μεγάλο και δύσκολο ράλλυ, ενώ δυστυχώς τώρα είναι